Carne de porc marinată, afumată și coaptă 6 ore în smooker – slow cooking
Despre slow cooking sunt convins ca ați auzit deja. Este un trend apărut oarecum recent la noi (vesticii îl rumegă…
Despre slow cooking sunt convins ca ați auzit deja. Este un trend apărut oarecum recent la noi (vesticii îl rumegă…
E vară și grădina Rarisimo este mereu primitoare. Pentru că am câțiva pofticioși la masă, am hotărât să ii ațâț…
Tocana pare a fi mâncarea noastră de satisfacție, de bucurie, de încântare a papilelor gustative, mâncarea tuturor. Regăsim tocana dintr-un…
Pastele Quattro Formaggi sunt preferate de mai toți gurmanzii, dar și de pofticioși. Copiii spun însă că sunt geniale.…
În conceperea oricărui sandwich pornim de la – amestecul unor ingrediente între două felii de pâine. Despre istoria sandwich-urilor am…
Gaufrele ar fi apărut pentru prima dată în Evul Mediu . Istoria spune că membrii frăției întemeiate de Saint Louis…
Goujoanele au devenit nelipsite de pe mesele noastre. Le regăsim alături de salate, dar și de cartori prăjiți, piureuri de…
Omleta a fost poate primul fel de mâncare pe care a-nvățat să-l prepare oricine, inclusiv copiii. Pentru că, în esență,…
Chiar dacă denumirea oarecum exotică pune multă lume în dificultate, Wrap-ul se pare, ar avea o istorie de mai bine…
Când spunem sandwich vorbim, de fapt, despre orice fel de mâncare cu condimente dintre cele mai interesante, ținând cont, desigur,…
Îmi plac picnicurile. Nu știu alții cum sunt, dar mie tare îmi plac picnicurile. Fie că merg cu ai mei…
OK Street Food este noul nostru concept prin care vă oferim posibilitatea de-a mânca în oraș dar …în grădină, sau……
Deschidem noul sezon de vară cu rețete clasice sau moderne care pot fi preparate la grătar, dar nu numai. Așa…
Această rețetă este o mâncărică de post, de inspirație italiană așa cum sunt convins că v-ați dat seama incă din…
Există oameni care în timp au renunțat la alimentația bazată pe proteine animale. Vegetarienii sunt mereu în căutare de noi…
Fac pizza în acest articol. Cu de toate. Pe bogăție. I-am spus OK, pentru că este pizza casei. Restaurantul pe…
Il știți pe Johnny Bravo? Dacă nu, vă spun doar că este un personaj teribil din categoria eroilor din desene…
Desertul acesta este un răsfăț al gustului. Așa cum v-am obișnuit, rețetele pe care vi le ofer pentru desert, fac…
Saramura de pui este un preparat derivat din mult mai celebra saramură de pește. Teoretic inlocuim peștele cu puiul și…
Am publicat pe blogul meu acum ceva timp o rețetă de supă-cremă de ardei-capia. Sunt la modă aceste preparate imprumutate…
Face multă lume papanași. Este un desert larg intâlnit și in restaurante, i-aș spune un desert de bucătar. Adică, nu…
De sorginte maghiară este acest preparat pe care sunt sigur că și voi, cei din alte regiuni decât Transilvania, il…
Revin in acest articol cu rețeta puiului Kiev. Știu, găsiți pe blogul meu o variantă dar este una ceva mai…
Sarmale facem și noi românii dar fac și alții. Nu doar balcanicii. Aș spune că sarmalele sunt pe mesele multor…
Sărbătorile se apropie și continui sa vă prezint o serie de preparate tradiționale. De pe masa de Crăciun românească nu…
Se apropie sărbătorile și de aceea am ales să prepar câte ceva din bucătăria românească tradițională. In acest articol pregătesc…
Pentru că este toamnă, alături de pastrama de oaie tradițională in această perioadă, merge bine și carnea de porc, gătită…
Bucătăria arabă este prin definiție una incărcată de aromele locale și așa cum bine știți la acest capitol stau foarte…
Face toată lumea hamburgeri. Chifteaua asta americană a devenit un bun gastronomic internațional mai ales de când și-au deschis filiale…
A venit toamna și grădina Rarisimo s-a colorat in galben și ruginiu. Bate vântul și se lasă din ce in…
Folosesc pentru rețeta de astăzi mușchiulețul interior al porcului. Așa cum v-am obișnuit, nu-l arunc pur și simplu pe grătar…
Am ales din nou o bucată de vită – antricot pentru această rețetă. Are un gust aparte, unul special. Aromată…
French cotlet in această rețetă. Pare o fiță și chiar este datorită gustului, însă denumirea ii vine de la tăietura…
Rudă mai indepărtată a salatei noastre tradiționale de vinete a cărei rețetă o găsiți pe blogul meu – http://restaurantbulevard.ro/salata-de-vinete-clasica-cu-chef-dan-neagu/,…
Vinetele sunt printre cele mai iubite legume de sezon. E sfârșit de vară și cele pe care le-am sădit in…
Creveții Black Tiger isi datorează numele dungilor negre de pe carapace, care seamănă cu cele de pe blana tigrilor. Creveții…
Nu doar carnea și peștele se pretează pentru a fi gătite la grătar. Am ales in rețeta aceasta, 2 sortimente…
Căldură mare mon cher, cum ar spune Caragiale, patronul spiritual al orașului nostru, Ploiești. De aceea este o bună ocazie…
E soare și cald și mă grăbesc să prepar o masă pe cinste in frădină. Am ales astăzi cotletele și…
De fapt in această rețetă este vorba despre o reinterpretare a mult mai celebrului preparat – mămăligă în straturi. Așadar…
Continui seria preparatelor pe care le gătesc in grădina mea, Rarisimo. Așadar vorbim despre dish-uri care se pretează bine pentru…
Despre carnea de vită am scris un articol când am oferit rețeta tournedos-ului și antricotului pe placă. Tot in acel…
Controverse multe cu salata asta. Unii zic că are, alții că n-ar avea ba pui, ba ou. Istorioara acestei salate…
Carnea de pui se pretează bine pentru o sumedenie de stiluri de preparare termică. Știm cu toții că alături de…
La grătar se pot face multe cărnuri dar la fel de bine merg și legume de tot felul. Important este…
Ne-am mutat in grădina Rarisimo, unde am hotărât să prepar și să filmez următoarele rețete de vară. A venit vremea…
Mâncărică ce se face rapid, acest risotto cu fructe de mare și sos marinara, evident de inspirație italiană. Cu o…
Cum fac eu risotto parmigiano O să spun încă de la început că rețeta originală de risotto parmigiano, evident italiană…
Despre carnea de miel Românii, popor prin excelență crescător de ovine, a trecut de-a lungul timpului la consumul predilect al…
DROB de MIEL în prapure Are ceva special masa dedicată sărbătorii Paștelui. Întotdeauna aici apar mâncăruri și prăjituri ce nu…
Cozonacului cu brânză i se mai spune și Pască cu brânză deși în tradiția creștină pasca este o cu totul…
Trebuie să știți că pentru acest preparat, i-aș spune tradițional deși nu se face doar la noi, aveți obțineți gustul…
Prezint rețeta de pui Kiev în această perioadă, nu pentru a lega sfera culinară de cea politică și militară. Conflictul…
Suntem în postul Paștelui și ca de obicei încerc să vă ofer rețete adaptate perioadei. De aceea am ales să…
Ciorba de burtă clasic muntenească Este un regal al bucătăriei noastre tradiționale prepararea acestei ciorbe. O facem noi românii, o…
Sandwich cu somon și avocado E un sandwich pe care îl prepar destul de des în bucătăria restaurantului Bulevard din…
Despre bulete de cașcaval și amintirile mele Buletele de cașcaval se făceau încă de pe vremurile celelelte, de tristă amintire.…
Despre sandvich în general Este un aperitiv în esență și a fost preparat din cele mai vechi timpuri. John Montangu…
Alegerea cașcavalului Sunt astăzi pe piață felurite sortimente de cașcaval. Pentru a face însă un cașcaval-pane gustos avem nevoie de…
Salată fitness rodie și avocado Au trecut sărbătorile și mulți simțim deja strânsoarea curelei în jurul taliei. Pentru cei ce…
Roșii concasse, amestec pentru bruschete, un antipasti rapid Antipasti spun italienii chestiilor simple care se mănâncă înaintea starterelor și felurilor…
Spaghete carbonara a la creme la Culinaria Folosesc spaghete însă la fel de bine pot fi înlocuite cu alte paste.…
Despre sumac, condiment turcesc la De vorbă cu aromele Pentru cei ce nu știu, sumacul este un condiment de origine…
Turmeric sau curcuma? Nu sunt chiar identici termenii. De ce? Cu toate că este cunoscut și sub denumirea de curcuma,…
Rață cu portocale, alternativă a fripturii de porc pentru masa de Revelion Pentru mesele festive ne dorim mereu să avem…
Piept de curcan la masa de Crăciun Știm cu toții că atunci când ne dorim carne de pasăre, curcanul este…
Ce este sosul chutney Sunt sigur că ați tot auzit pe la diferite emisiuni culinare despre sosul chutney. Este unul…
Tabbouleh, cea mai cunoscută salată a bucătăriei orientale În primul rând aș spune că este poate cea mai cunoscută salată…
Humus, alternativă a rețetelor tradiționale fără carne Suntem în plin post al Crăciunului acum când scriu acest articol. De aceea…
Despre chimion sau cumin, condiment indian Cuminul sau, mai de pe aici – chimionul este un condiment des utilizat în…
Cozonac tradițional cu nucă Vin sărbătorile și evident cu toții ne îndreptăm atenția, gastronomic vorbind, către zona tradițională, românească prin…
Spaghete milaneze cu chef Dan Neagu Așa este cunoscută rețeta, cu spaghete, însă la fel de bine se pot folosi…
Sos tomat spaniol, un alt fel de sos tomat, cu chef Dan Neagu Sosul tomat spaniol, un sos de bază…
Despre șnițelul prahovean (scurtă istorie culinaro-amuzantă) Despre șnițele se pot scrie articole nenumărate. Istoria ăstuia, autentic, mai mult decât românesc,…
Condiment de băză al bucătăriei românești Cimbrul poate fi găsit în multe preparate autohtone fiind considerat alături de alte câteva…
Carnea de vită este este mai tare decât cea de porc, însă mult mai sănătoasă, fiind o sursă bogată de…
Busuiocul, acest “must” al bucătăriei mediteraneene are multiple utilizări în condimentarea preparatelor culinare. Cultiv busuioc în grădina mea, alături de…
Acum mai bine de 4000 de ani, în Grecia Antică, Archestratos a scris prima carte de bucate din istoria omenirii.…
Numele acestei plante vine din limba greacă unde se numește – origanon. Este un condiment versatil, ușor de asezonat și…
Este o rețetă tradițională pe care mamele și bunicile noastre o pregăteau în zilele de sărbătoare. Vă arăt în acest…
Despre tarhon nu se știu foarte multe. E un condiment cu aromă puternică, ce trebuie folosit cu grijă. La noi…
Pateul de gâscă este un nobil al bucătăriei internaționale, ridicat de către francezi la cel mai înalt grad. De aceea…
Salvia, mirodenie mai nouă în bucătăria românească are câteva particularități în utilizare. Ce să faceți cu ea, la ce amestecuri…
Pastramă de oaie gătită în 2 feluri Știu bine că multora dintre voi vă place gustul cărnii de oaie pe…
Pentru astăzi la Culinaria am ales o rețetă din bucătăria mediteraneană, mama bucătăriei internaționale. așa cum e considerată de mulți…
Mirodeniile sunt cele care de multe ori diferențiază preparate ce au baze de preparare comune. De aceea, am hotărât pentru…
Mulți dintre voi își amintesc de celebrii mici “de la Cocoșatul”, acel loc celebru al Bucureștiului de altădată. Buni dom-le,…
Așa cum vă promiteam încă de la lansarea vlogului nostru, pe lângă rețetele pe care le vom prezenta în detaliu…
Prima rețetă este una de inspirație mediteraneană, un fusion în care combin gustul fructelor de mare cu cel al peștelui…
Am hotărât să fac acest VLOG. De ce? Aflați urmărind primul material de pe canalul meu. Sunt unul dintre puținii…
Foto și concept – Cătălin Ionescu
Un produs creat de Negativ Media – Servicii de comunicare
© Copyright 2023