Blog Culinar

Carne de porc marinată, afumată și coaptă 6 ore în smooker – slow cooking

Carne de porc marinată, afumată și coaptă 6 ore în smooker – slow cooking

Despre slow cooking sunt convins ca ați auzit deja. Este un trend apărut oarecum recent la noi (vesticii îl rumegă…

Ciolan cu varză la ceaun (varianta de vară)

Ciolan cu varză la ceaun (varianta de vară)

E vară și grădina Rarisimo este mereu primitoare. Pentru că am câțiva pofticioși la masă, am hotărât să ii ațâț…

Ceaunisme – Tocana Rarisimo cu chef Dan Neagu

Ceaunisme – Tocana Rarisimo cu chef Dan Neagu

Tocana pare a fi mâncarea noastră de satisfacție, de bucurie, de încântare a papilelor gustative, mâncarea tuturor. Regăsim tocana dintr-un…

Paste Quattro Formaggi cu chef Dan Neagu

Paste Quattro Formaggi cu chef Dan Neagu

  Pastele Quattro Formaggi sunt preferate de mai toți gurmanzii, dar și de pofticioși. Copiii spun însă că sunt geniale.…

Culinaria UTIL – Sanwich-ul de Luni

Culinaria UTIL – Sanwich-ul de Luni

În conceperea oricărui sandwich pornim de la – amestecul unor ingrediente între două felii de pâine. Despre istoria sandwich-urilor am…

Gaufre de Bruxelles la Culinaria

Gaufre de Bruxelles la Culinaria

Gaufrele ar fi apărut pentru prima dată în Evul Mediu .  Istoria spune că membrii frăției întemeiate de Saint Louis…

Goujoane de pui la Culinaria

Goujoane de pui la Culinaria

Goujoanele au devenit nelipsite de pe mesele noastre. Le regăsim alături de salate, dar și de cartori prăjiți, piureuri de…

Omleta omnivorului la Culinaria

Omleta omnivorului la Culinaria

Omleta a fost poate primul fel de mâncare pe care a-nvățat să-l prepare oricine, inclusiv copiii. Pentru că, în esență,…

Wrap cu crispy de pui la Culinaria

Wrap cu crispy de pui la Culinaria

Chiar dacă denumirea oarecum exotică pune multă lume în dificultate,  Wrap-ul se pare,  ar avea o istorie de mai bine…

Sandwich Mare Brânză OK Street Food la Culinaria

Sandwich Mare Brânză OK Street Food la Culinaria

Când spunem sandwich vorbim, de fapt, despre orice fel de mâncare cu condimente dintre cele mai interesante, ținând cont, desigur,…

Sandwich cu ceafă de porc marinată la Culinaria

Sandwich cu ceafă de porc marinată la Culinaria

Îmi plac picnicurile. Nu știu alții cum sunt, dar mie tare îmi plac picnicurile. Fie că merg cu ai mei…

Sandwich cu piept de pui împachetat la Culinaria

Sandwich cu piept de pui împachetat la Culinaria

OK Street Food este noul nostru concept prin care vă oferim posibilitatea de-a mânca în oraș dar …în grădină, sau……

Ficăței de pasăre în sos de vin, cu cartofi confiați

Ficăței de pasăre în sos de vin, cu cartofi confiați

Deschidem noul sezon de vară cu rețete clasice sau moderne care pot fi preparate la grătar, dar nu numai. Așa…

Risotto cu hribi și trufe la Culinaria

Risotto cu hribi și trufe la Culinaria

Această rețetă este o mâncărică de post, de inspirație italiană așa cum sunt convins că v-ați dat seama incă din…

Chiftele de post la Culinaria

Chiftele de post la Culinaria

Există oameni care în timp au renunțat la alimentația bazată pe proteine animale. Vegetarienii sunt mereu în căutare de noi…

Pizza OK

Pizza OK

Fac pizza în acest articol. Cu de toate. Pe bogăție. I-am spus OK, pentru că este pizza casei. Restaurantul pe…

Pizza Johnny Bravo la Culinaria

Pizza Johnny Bravo la Culinaria

Il știți pe Johnny Bravo? Dacă nu, vă spun doar că este un personaj teribil din categoria eroilor din desene…

Lava Cake cu chef Dan Neagu

Lava Cake cu chef Dan Neagu

Desertul acesta este un răsfăț al gustului. Așa cum v-am obișnuit, rețetele pe care vi le ofer pentru desert, fac…

Saramură de pui cu chef Dan Neagu

Saramură de pui cu chef Dan Neagu

Saramura de pui este un preparat derivat din mult mai celebra saramură de pește. Teoretic inlocuim peștele cu puiul și…

Supă-cremă de dovleac cu chef Dan Neagu

Supă-cremă de dovleac cu chef Dan Neagu

Am publicat pe blogul meu acum ceva timp o rețetă de supă-cremă de ardei-capia. Sunt la modă aceste preparate imprumutate…

Papanași tradiționali cu dulceață Rarisimo la Culinaria

Papanași tradiționali cu dulceață Rarisimo la Culinaria

Face multă lume papanași. Este un desert larg intâlnit și in restaurante, i-aș spune un desert de bucătar. Adică, nu…

Supă-cremă gulaș a la chef Dan Neagu

Supă-cremă gulaș a la chef Dan Neagu

De sorginte maghiară este acest preparat pe care sunt sigur că și voi, cei din alte regiuni decât Transilvania, il…

Ruladă de pui Kiev la Culinaria

Ruladă de pui Kiev la Culinaria

Revin in acest articol cu rețeta puiului Kiev. Știu, găsiți pe blogul meu o variantă dar este una ceva mai…

Sarmale tradițional-muntenești cu carne de porc

Sarmale tradițional-muntenești cu carne de porc

Sarmale facem și noi românii dar fac și alții. Nu doar balcanicii. Aș spune că sarmalele sunt pe mesele multor…

Tobă de casă la Culinaria

Tobă de casă la Culinaria

Sărbătorile se apropie și continui sa vă prezint o serie de preparate tradiționale. De pe masa de Crăciun românească nu…

Piftie de porc tradițională

Piftie de porc tradițională

Se apropie sărbătorile și de aceea am ales să prepar câte ceva din bucătăria românească tradițională. In acest articol pregătesc…

Scăricică BBQ și cartofi la grătar, la Culinaria

Scăricică BBQ și cartofi la grătar, la Culinaria

Pentru că este toamnă, alături de pastrama de oaie tradițională in această perioadă, merge bine și carnea de porc, gătită…

Tajin în stil marocan și cuș-cuș aromat la Culinaria

Tajin în stil marocan și cuș-cuș aromat la Culinaria

Bucătăria arabă este prin definiție una incărcată de aromele locale și așa cum bine știți la acest capitol stau foarte…

Hamburger de vită și cartofi prăjiți la Culinaria

Hamburger de vită și cartofi prăjiți la Culinaria

Face toată lumea hamburgeri. Chifteaua asta americană a devenit un bun gastronomic internațional mai ales de când și-au deschis filiale…

Păstrăv copt, ierburi aromate, sos verde,roșii calde și legume mozaic la Culinaria

Păstrăv copt, ierburi aromate, sos verde,roșii calde și legume mozaic la Culinaria

A venit toamna și grădina Rarisimo s-a colorat in galben și ruginiu. Bate vântul și se lasă din ce in…

Mușchiuleț de porc, sos forestiére și legume umplute la Culinaria

Mușchiuleț de porc, sos forestiére și legume umplute la Culinaria

Folosesc pentru rețeta de astăzi mușchiulețul interior al porcului.  Așa cum v-am obișnuit, nu-l arunc pur și simplu pe grătar…

Antricot de vită la grătar, sos de piper verde și legume aromate la Culinaria

Antricot de vită la grătar, sos de piper verde și legume aromate la Culinaria

Am ales din nou o bucată de vită – antricot pentru această rețetă. Are un gust aparte, unul special. Aromată…

French cotlet cu chef Dan Neagu

French cotlet cu chef Dan Neagu

French cotlet in această rețetă. Pare o fiță și chiar este datorită gustului, însă denumirea ii vine de la tăietura…

Baba Ghanoush, salată de vinete orientală cu chef Dan Neagu

Baba Ghanoush, salată de vinete orientală cu chef Dan Neagu

  Rudă mai indepărtată a salatei noastre tradiționale de vinete a cărei rețetă o găsiți pe blogul meu – http://restaurantbulevard.ro/salata-de-vinete-clasica-cu-chef-dan-neagu/,…

Salată de vinete clasică cu chef Dan Neagu

Salată de vinete clasică cu chef Dan Neagu

Vinetele sunt printre cele mai iubite legume de sezon. E sfârșit de vară și cele pe care le-am sădit in…

Creveți Black Tiger pe placă, sos verde, salată de verdețuri cu roșie aromată și lămâie, cruton uscat și dresing răcoritor

Creveți Black Tiger pe placă, sos verde, salată de verdețuri cu roșie aromată și lămâie, cruton uscat și dresing răcoritor

Creveții Black Tiger isi datorează numele dungilor negre de pe carapace, care seamănă cu cele de pe blana tigrilor. Creveții…

Brânză caldă halloumi, Raclette fondu, legume de grădină cu tarhon și sos verde la Culinaria

Brânză caldă halloumi, Raclette fondu, legume de grădină cu tarhon și sos verde la Culinaria

Nu doar carnea și peștele se pretează pentru a fi gătite la grătar. Am ales in rețeta aceasta, 2 sortimente…

Biban filè pe placă, sos verde, roșii calde multicolore și cartofi sfărâmați la Culinaria

Biban filè pe placă, sos verde, roșii calde multicolore și cartofi sfărâmați la Culinaria

Căldură mare mon cher, cum ar spune Caragiale, patronul spiritual al orașului nostru, Ploiești. De aceea este o bună ocazie…

Cotlete și mușchiuleț de berbecuț și legume la grătar cu garnitură cuș-cuș aromat la Culinaria

Cotlete și mușchiuleț de berbecuț și legume la grătar cu garnitură cuș-cuș aromat la Culinaria

E soare și cald și mă grăbesc să prepar o masă pe cinste in frădină. Am ales astăzi cotletele și…

Strachina ciobanului cu chef Dan Neagu

Strachina ciobanului cu chef Dan Neagu

De fapt in această rețetă este vorba despre o reinterpretare a mult mai celebrului preparat – mămăligă în straturi. Așadar…

Pui curry cu orez jasmine la Culinaria

Pui curry cu orez jasmine la Culinaria

Continui seria preparatelor pe care le gătesc in grădina mea, Rarisimo. Așadar vorbim despre dish-uri care se pretează bine pentru…

T-bone cu unt maitre d’hotel, legume la grătar cu sos tartar și salată asortată

T-bone cu unt maitre d’hotel, legume la grătar cu sos tartar și salată asortată

Despre carnea de vită am scris un articol când am oferit rețeta tournedos-ului și antricotului pe placă. Tot in acel…

Salată Cezar cu pui la Culinaria

Salată Cezar cu pui la Culinaria

Controverse multe cu salata asta. Unii zic că are, alții că n-ar avea ba pui, ba ou. Istorioara acestei salate…

Pulpe de pui la grătar, salată și sos tzatziki “de grădină” la Culinaria

Pulpe de pui la grătar, salată și sos tzatziki “de grădină” la Culinaria

Carnea de pui se pretează bine pentru o sumedenie de stiluri de preparare termică. Știm cu toții că alături de…

Sandwich cu piept de curcan la grătar

Sandwich cu piept de curcan la grătar

La grătar se pot face multe cărnuri dar la fel de bine merg și legume de tot felul. Important este…

Ceafă de porc la grill, salată salsa și sos tartar cu chef Dan Neagu

Ceafă de porc la grill, salată salsa și sos tartar cu chef Dan Neagu

Ne-am mutat in grădina Rarisimo, unde am hotărât să prepar și să filmez următoarele rețete de vară. A venit vremea…

Risotto cu fructe de mare și sos marinara la Culinaria

Risotto cu fructe de mare și sos marinara la Culinaria

Mâncărică ce se face rapid, acest risotto cu fructe de mare și sos marinara, evident de inspirație italiană. Cu o…

Risotto parmigiano la Culinaria

Risotto parmigiano la Culinaria

Cum fac eu risotto parmigiano O să spun încă de la început că rețeta originală de risotto parmigiano, evident italiană…

Friptură rapidă de miel la tavă – Culinaria

Friptură rapidă de miel la tavă – Culinaria

Despre carnea de miel  Românii, popor prin excelență crescător de ovine, a trecut de-a lungul timpului la consumul predilect al…

Drob de miel a la chef Dan Neagu

Drob de miel a la chef Dan Neagu

DROB de MIEL în prapure Are ceva special masa dedicată sărbătorii Paștelui. Întotdeauna aici apar mâncăruri și prăjituri ce nu…

Cozonac cu brânză și “Poale-n brâu” reinterpretate

Cozonac cu brânză și “Poale-n brâu” reinterpretate

Cozonacului cu brânză i se mai spune și Pască cu brânză deși în tradiția creștină pasca este o cu totul…

Pilaf cu legume (de post)

Pilaf cu legume (de post)

Trebuie să știți că pentru acest preparat, i-aș spune tradițional deși nu se face doar la noi, aveți obțineți gustul…

Pui Kiev sau pui Kievskaia la Culinaria

Pui Kiev sau pui Kievskaia la Culinaria

Prezint rețeta de pui Kiev în această perioadă, nu pentru a lega sfera culinară de cea politică și militară. Conflictul…

Supă-cremă de ardei kapia la Culinaria

Supă-cremă de ardei kapia la Culinaria

Suntem în postul Paștelui și ca de obicei încerc să vă ofer rețete adaptate perioadei. De aceea am ales să…

Ciorbă de burtă cu chef Dan Neagu

Ciorbă de burtă cu chef Dan Neagu

Ciorba de burtă clasic muntenească Este un regal al bucătăriei noastre tradiționale prepararea acestei ciorbe. O facem noi românii, o…

Sandwich de familie și Sandwich cu somon și avocado

Sandwich de familie și Sandwich cu somon și avocado

Sandwich cu somon și avocado E un sandwich pe care îl prepar destul de des în bucătăria restaurantului Bulevard din…

Bulete de cașcaval ca pe vremuri

Bulete de cașcaval ca pe vremuri

Despre bulete de cașcaval și amintirile mele Buletele de cașcaval se făceau încă de pe vremurile celelelte, de tristă amintire.…

Sandwich toast și sanwich banjo

Sandwich toast și sanwich banjo

Despre sandvich în general Este un aperitiv în esență și a fost preparat din cele mai vechi timpuri. John Montangu…

Cașcaval pane la Culinaria

Cașcaval pane la Culinaria

Alegerea cașcavalului Sunt astăzi pe piață felurite sortimente de cașcaval. Pentru a face însă un cașcaval-pane gustos avem nevoie de…

Salată fitness a la chef Dan Neagu

Salată fitness a la chef Dan Neagu

Salată fitness rodie și avocado Au trecut sărbătorile și mulți simțim deja strânsoarea curelei în jurul taliei. Pentru cei ce…

Roșii concasse la De vorbă cu aromele

Roșii concasse la De vorbă cu aromele

Roșii concasse, amestec pentru bruschete, un antipasti rapid Antipasti spun italienii chestiilor simple care se mănâncă înaintea starterelor și felurilor…

Spaghete carbonara la Culinaria cu chef Dan Neagu

Spaghete carbonara la Culinaria cu chef Dan Neagu

Spaghete carbonara a la creme la Culinaria Folosesc spaghete însă la fel de bine pot fi înlocuite cu alte paste.…

Sumacul, condiment turcesc la De vorbă cu aromele

Sumacul, condiment turcesc la De vorbă cu aromele

Despre sumac, condiment turcesc la De vorbă cu aromele Pentru cei ce nu știu, sumacul este un condiment de origine…

Turmericul sau curcuma la De vorbă cu aromele

Turmericul sau curcuma la De vorbă cu aromele

Turmeric sau curcuma? Nu sunt chiar identici termenii. De ce? Cu toate că este cunoscut și sub denumirea de curcuma,…

Rață cu portocale la Culinaria

Rață cu portocale la Culinaria

Rață cu portocale, alternativă a fripturii de porc pentru masa de Revelion Pentru mesele festive ne dorim mereu să avem…

Piept de curcan umplut cu spanac și gorgonzola, chutney de merișoare, piure de cartofi dulci cu dovleac și ardei copt

Piept de curcan umplut cu spanac și gorgonzola, chutney de merișoare, piure de cartofi dulci cu dovleac și ardei copt

Piept de curcan la masa de Crăciun Știm cu toții că atunci când ne dorim carne de pasăre, curcanul este…

Sos chutney de merișoare

Sos chutney de merișoare

Ce este sosul chutney Sunt sigur că ați tot auzit pe la diferite emisiuni culinare despre sosul chutney. Este unul…

Tabouleh – salată libaneză la Culinaria

Tabouleh – salată libaneză la Culinaria

Tabbouleh, cea mai cunoscută salată a bucătăriei orientale În primul rând aș spune că este poate cea mai cunoscută salată…

Humus – rețeta libaneză cu chef Dan Neagu

Humus – rețeta libaneză cu chef Dan Neagu

Humus, alternativă a rețetelor tradiționale fără carne Suntem în plin post al Crăciunului acum când scriu acest articol. De aceea…

Chimionul sau cuminul la “De vorbă cu aromele”

Chimionul sau cuminul la “De vorbă cu aromele”

Despre chimion sau cumin, condiment indian Cuminul sau, mai de pe aici – chimionul este un condiment des utilizat în…

Cozonac cu nucă -rețeta tradițională la Culinaria

Cozonac cu nucă -rețeta tradițională la Culinaria

Cozonac tradițional cu nucă Vin sărbătorile și evident cu toții ne îndreptăm atenția, gastronomic vorbind, către zona tradițională, românească prin…

Spaghete milaneze la Culinaria

Spaghete milaneze la Culinaria

Spaghete milaneze cu chef Dan Neagu Așa este cunoscută rețeta, cu spaghete, însă la fel de bine se pot folosi…

Sos tomat spaniol – De vorbă cu aromele

Sos tomat spaniol – De vorbă cu aromele

Sos tomat spaniol, un alt fel de sos tomat, cu chef Dan Neagu Sosul tomat spaniol, un sos de bază…

Șnițel prahovean la Culinaria

Șnițel prahovean la Culinaria

Despre șnițelul prahovean (scurtă istorie culinaro-amuzantă) Despre șnițele se pot scrie articole nenumărate. Istoria ăstuia, autentic, mai mult decât românesc,…

Cimbrul – De vorbă cu aromele

Cimbrul – De vorbă cu aromele

Condiment de băză al bucătăriei românești Cimbrul poate fi găsit în multe preparate autohtone fiind considerat alături de alte câteva…

Vită pe placă cu unt aromat Maitre D’Hotel – Culinaria

Vită pe placă cu unt aromat Maitre D’Hotel – Culinaria

Carnea de vită este este mai tare decât cea de porc, însă mult mai sănătoasă, fiind o sursă bogată de…

Despre busuioc cu chef Dan Neagu

Despre busuioc cu chef Dan Neagu

Busuiocul, acest “must” al bucătăriei mediteraneene are multiple utilizări în condimentarea preparatelor culinare. Cultiv busuioc în grădina mea, alături de…

Salată grecească cu chef Dan Neagu

Salată grecească cu chef Dan Neagu

Acum mai bine de 4000 de ani, în Grecia Antică, Archestratos a scris prima carte de bucate din istoria omenirii.…

Despre oregano

Despre oregano

Numele acestei plante vine din limba greacă unde se numește –  origanon. Este un condiment versatil, ușor de asezonat și…

Plăcintă cu mere ca la bunica

Plăcintă cu mere ca la bunica

Este o rețetă tradițională pe care mamele și bunicile noastre o pregăteau în zilele de sărbătoare. Vă arăt în acest…

Tarhonul la De Vorbă cu Aromele

Tarhonul la De Vorbă cu Aromele

Despre tarhon nu se știu foarte multe. E un condiment cu aromă puternică, ce trebuie folosit cu grijă. La noi…

Foie gras poêlé (la tigaie sau plită) la Culinaria

Foie gras poêlé (la tigaie sau plită) la Culinaria

Pateul de gâscă este un nobil al bucătăriei internaționale, ridicat de către francezi la cel mai înalt grad. De aceea…

Despre salvie – De vorbă cu aromele

Despre salvie – De vorbă cu aromele

Salvia, mirodenie mai nouă în bucătăria românească are câteva particularități în utilizare. Ce să faceți cu ea, la ce amestecuri…

Pastramă de oaie la Culinaria

Pastramă de oaie la Culinaria

Pastramă de oaie gătită în 2 feluri Știu bine că multora dintre voi vă place gustul cărnii de oaie pe…

Scoici Saint Jacques cu orez șafranat

Scoici Saint Jacques cu orez șafranat

Pentru astăzi la Culinaria am ales o rețetă din bucătăria mediteraneană, mama bucătăriei internaționale. așa cum e considerată de mulți…

Despre rozmarin la “De vorbă cu aromele”

Despre rozmarin la “De vorbă cu aromele”

Mirodeniile sunt cele care de multe ori diferențiază preparate ce au baze de preparare comune. De aceea, am hotărât pentru…

Haimanale de mici cu chef Dan Neagu

Haimanale de mici cu chef Dan Neagu

Mulți dintre voi își amintesc de celebrii mici “de la Cocoșatul”, acel loc celebru al Bucureștiului de altădată. Buni dom-le,…

În ce situații folosim menta în bucătărie – ”De vorbă cu aromele” – vlog cu chef Dan Neagu

În ce situații folosim menta în bucătărie – ”De vorbă cu aromele” – vlog cu chef Dan Neagu

Așa cum vă promiteam încă de la lansarea vlogului nostru, pe lângă rețetele pe care le vom prezenta în detaliu…

SCAMPI a la chef cu ȘALĂU de DUNĂRE

SCAMPI a la chef cu ȘALĂU de DUNĂRE

Prima rețetă este una de inspirație mediteraneană, un fusion în care combin gustul fructelor de mare cu cel al peștelui…

Blog și vlog de “bucătăreală” marca Dan Neagu

Blog și vlog de “bucătăreală” marca Dan Neagu

Am hotărât să fac acest VLOG. De ce? Aflați urmărind primul material de pe canalul meu. Sunt unul dintre puținii…

Foto și concept – Cătălin Ionescu

Un produs creat de Negativ Media – Servicii de comunicare

© Copyright 2023

Program

Date companie