Acest preparat este o alternativă foarte bună atunci când vă doriți o mâncare fără carne. Pentru zilele de post de exemplu puteți alege de preparați această tocană plină de arome asiatice
Mult mai cunoscut la nivel internațional este curry-ul cu pui. Rețeta o găsiți aici pentru cei care doresc să il prepare – https://restaurantbulevard.ro/pui-curry-cu-orez-jasmine-la-culinaria/
Ingrediente pentru curry de legume în stil asiatic – 4 porții
- Ceapă 200 gr
- Cuișoare 10 buc
- Ulei 50 ml
- APĂ caldă: 500 ml
- Morcov: 250 gr
- Ardei capia : 150 gr
- Ghimbir 40 gr
- Usturoi 50 gr
- Cartofi 100 gr
- Dovlecel zuchini: 150 gr
- Sare: 4 gr
- Piper: 2 gr
- Făină : 5 gr
- Praf de curry 20 gr (6 lingurițe)
- Turmeric 4 gr (1linguriță)
- Chimion: 4 gr (1 linguriță)
- Ardei iute 1 buc
- Lapte (cremă) de cocos 500 ml
- Coriandru frunze (fresh) 10 tije
- Orez fiert 1kg (nefiert 300 gr)
Pregătire: 20 min
Preparare: 40 min
Cum fac eu curry de legume in stil asiatic
Mai întâi aromez ceapa. Infig câteva cuișoare in jumătatea de ceapă și o caramelizez in tigaie.
Până ce ceapa este gata incep să toc legumele cuburi. Așadar morcovul, ardeiul, usturoiul, ceapa tocate vor fi aruncate in tigaia in care ceapa caramelizată, s-a imbibat de aroma cuișoarelor. Această tehnică, cea a aromării este preluată din gastronomia franceză. Toc și o rădăcină de ghimbir.
Atenție – caramelizați ceapa in tigaie, fără să puneți ulei.
Abia după s-a caramelizat ceapa, adaug ulei, il las să se incingă și arunc legumele tocate. Le călesc puțin și adaug apă caldă. Obligatoriu să fie caldă apa pentru a nu opri procesul termic. Las la fiert.
Când supa e pe jumătate fiartă, adaug dovlecelul și cartofii tăiați la fel – cuburi. Folosesc zuchini pentru culoare.
Când e aproape gata, adaug in ordine – făină pentru a ingroșa puțin sosul, apoi curry, turmeric și chimion. Acum am dat aroma asiatică preparatului.
Potrivesc de sare, adaug ceva rondele de ardei iute și laptele de cocos. Aștept să se lege sosul și adaug corinadrul. De acum incă 2 minute și curry-ul este gata.
Acompaniez acest preparat cu o garnitură de orez.
Pentru montajul farfuriei eu am folosit un cerc. Voi puteți crea ce plating doriți.
Vă spun ca de obicei – poftă bună și spor la treabă!