Incep prin a le mulțumi celor ce au ales să petreacă o seară de vineri alături de noi, in grădina Rarisimo.
Evenimentul s-a inscris in ceea ce am numit noi „Brânzeturi, carne și vin”, o serie de degustări pe care le propunem clienților noștri, degustări pe care le organizăm alături de crame ce produc vinuri excelente. Pentru vinerea trecută i-am ales pe cei de la Crama Girboiu.
Celor ce nu știu prea multe despre această cramă și vinurile pe care ei le produc, vă recomand să le vizitați site-ul sau, pur și simplu, să căutați gustul vinurilor marca Girboiu. Mă voi limita la a vă spune că viile sunt in Vrancea, regiune renumită pentru calitatea solului, insorirea și cantitatea de precipitații.
Despre vinurile prezentate la degustare
Mi-au propus spre degustare 5 soiuri, asortate meniului. Așa cum bine știți, gastronomia și vinul se intrepătrund.
Iată ce au ales să prezinte cei de la crama Girboiu la degustarea de vineri:
Cuartz Alb este un vin spumant extra dry definit de o culoare galben pai cu inflexiuni verzui, surprinde placut prin perlajul persistent iar gustativ denota o personalitate si o prospetime excelenta. Spumantul este realizat cu intentia de a darui surprize senzoriale placute in orice moment al zilei. Spumantul Cuartz este realizat prin metoda Charmat a refermentarii cu drojdii naturale în tancuri sub presiune.
Bacanta Sarba Special Edition are o culoare galben-verzui superba, aceasta Sarba impresioneaza printr-o aroma primara de lime, piersica alba, ananas, mango completata de note inconfundabile de petale de trandafir. De aceasta data exceptionala este aciditatea care imbraca frumos corpul vinului si ii confera un post gust memorabil.
Bacanta Rosé Special Edition are o culoare roz superba cu o usoara tenta portocalie ce vine sa completeze perfect aroma de capsune, piersica, zmeura, gref roz cu notele exotice de fructul pasiunii, mango si lychee. Echilibrat si cu un corp suav acest vin impresioneaza printr-un post gust fructat si cremos dar mai ales prin mineralitatea specifica zonei si aciditatea crocanta.
Tectonic Tămâioasă Romaneasca demisec este un vin alb produs din struguri culeși târziu care ne încântă atât prin culoarea galben pai strălucitoare cât și prin aroma pregnantă de pere zemoase, flori de șoc și lychee. Gustative impresionează prin echilibru, intensitate și post gust savuros cu note fine de busuioc.
Tectonic Fetească Neagră Barrique are o culoare superba rosie granata si o aroma specifica de prune, cirese negre si mure. Maturarea in baricuri de stejar completeaza spectrul aromatic cu note discrete de scortisoara, vanilie, piper negru si piele. Structura bogata a vinului este sustinuta de o aciditate ridicata, taninuri catifelate si un alcool bine integrat.
Despre preparatele alese pentru degustare
Nu aveam cum să nu răspund pe măsură acestor alegeri. Cuartz-ul și Bacanta au fost puse in valoare de către platourile cu brânzeturi fine pe care le-am ales special pentru aceste vinuri. Ceva fructe de pădure au potențat gusturile.
Tămâioasei românești propuse nu aveam cum să nu-i răspund pe măsură. Scăricica, ceafa de porc sau brisketul de vită aveau deja mai bine de 10 ore de când își așteptau rândul la degustrare. S-au copt și aromat in smokerul PITBOSS cu care deja v-am obișnuit. Spectacolul a fost total. Carnea, imbogățită cu ierburi aromate și condimente felurite, a completat paleta gastronomică aleasă.
Evident, după un asemenea spectacol culinar, era nevoie de un vin care să poată stăpâni cum se cuvine avalanșa de proteine. Feteasca Neagră marca Girboiu a desăvârșit gusturile.
La final nu putea lipsi desertul. Am ales tiramisu pe care l-am servit alături de o cupă de inghețată de vanilie și câteva afine proaspăt culese.
Cam asta a fost seara de vineri la Rarisimo Garden. Spectacolul culinar completat de voia bună a invitaților au făcut ca evenimentul să se prelungească până târziu in noapte.
Cu spaíile la mese suntem ceva mai limitați. Pentru această degustare, telefoanele au sunat pentru rezervări, mult timp după ce locurile se terminaseră.
Promitem să mai facem astfel de evenimente!
Vom completa și data viitoare atmosfera serilor de vară dintr-o grădină inmiresmată de parfumul lavandei cu mâncare bună și vinuri alese!