Mulți dintre voi își amintesc de celebrii mici „de la Cocoșatul”, acel loc celebru al Bucureștiului de altădată. Buni dom-le, ce să zici!?

Secretul unui mic gustos vi-l propun astăzi la vlogăreala Culinaria, mai ales că bucătăria tradițional-românească include în meniul de bază acest „burger autentic„. Aici, la noi, în Ploieștiul anilor trecuți, „La bulivard birjar, la bulivard” era o expresie des întâlnită, iar pe la Bulevard găseai așa cum găsești și astăzi un mic bun și o bere pe măsură.

 

 

Povestea micului a început în Bucureşti, în urmă cu mai bine de un secol, atunci când un bucătar iscusit din Capitală, Iordache Ionescu, le pregătea clienţilor săi mai multe preparate la grătar. Cârciumarul Ionescu, aşa cum era cunoscut printre clienţii localului, avea o reţetă excepţională de cârnaţi, renumită în tot oraşul, care a stat la baza micului din zilele noastre.

Într-o zi, cârciumarul muncea de zor la cârnaţii pregătiţi la grătar, dar maţele în care învelea carnea tocată s-au terminat. Văzând că cererile la cârnaţi sunt din ce în ce mai multe, Iordache Ionescu a luat o bucată din „aluatul cârnatului“ şi a pus-o pe grătar fără niciun fel de maţ. Primul care a gustat invenţia cârciumarului a rămas impresionat de gustul „mititelui“, iar noul produs s-a transformat în vedeta localului din centrul oraşului. Încet-încet, pe majoritatea grătarelor din cârciumile şi localurile bucureştene se aflau mititei, iar oamenii păreau fascinaţi de gustul noului produs. „Înainte de al Doilea Război Mondial, la aproape orice colţ de stradă există o bodegă în care se serveau mici“ , povesteşte istoricul Dan Falcan.

Citeste mai mult: adev.ro/pbcyup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *