Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei spun specialiștii. Și pentru că suntem români, ne place să mâncăm consistent dimineața. De aceea am ales pentru acest articol să vă prezint micul meu dejun românesc.
Trebuie să știți că variații există in gastronomia fiecărui popor. Nemții, englezii sau francezii mănâncă ușor diferit față de noi, românii.
Aici mă voi referi doar la micul dejun românesc. Ca de obicei am și filmat rețeta așa că, vă invit să vedeți video-ul.
Ingrediente mic dejun românesc – 1 porție
- SLĂNINUȚĂ (de porc)ușor afumată 50 gr
- ȘUNCĂ PRESATĂ 50 gr
- CAȘCAVAL 50 gr
- TELEMEA 50 gr
- ROȘIE 100 gr
- ULEI de prăjit 50 gr
- OU 1 buc
- SARE grujoasă 1 gr
- PIPER măcinat 1 gr
- APĂ…..300 ml
- CRENVUȘTI 1 buc
- MUȘTAR 5 gr
- PÂINE TOAST 4 felii
- UNT 20 gr
Pregătire: 5 min
Preparare: 10 min
Dificultate: ușor
Cum pregătesc mic dejun românesc
Așa cum probabil v-ați dat seama micul dejun românesc conține două părți – cea rece și cea caldă.
Incep prin a pune pe platoul de servire partea rece mai intâi, lăsând partea caldă la urmă. De ce? Pentru că imediat după ce voi monta preparatele calde, platoul trebuie să fie servit, evitând astfel ca toastul, oul și cremvuștiul să se răcească.
Tai pentru inceput fin bucățelele de șunculiță țărănească. Tai și telemeaua dar și roșia și le montez impreună pe platou.
Mă ocup apoi de toast. Ung feliile de pâine cu unt mai intâi. Apoi pun 1 felie de cașcaval, o felie de șuncă presată și in final adaug incă o felie de cașcaval. Adaug și cealaltă felie de pâine. Fac la fel pentru ambele sadwich-uri. Când am terminat, le pun in toaster. Dacă nu aveți toaster le puteți pune intr-o tigaie, fără ulei, doar până ce pâinea va căpăta crustă.
Până se fac sadwich-urile mele, prepar oul ochi. Trebuie să vă spun că un ou ochui preparat corect are intotdeauna albușul tare in timp ce gălbenușul tămâne moale, zemos. Folosesc o tigaie și puțin ulei Vedeți in video tehnica de preparare.
Când oul ochi pentru mic dejunul românesc este gata, dau tigaia la o parte și pun cremvuștiul la fiert intr-o oală cu apă caldă. Nu il las mult, doar cât să se opărească puțin. Nu-mi doresc să se spargă și să se crape.
Sunt gata să montez și preparatele calde pentru mic dejun românesc.
Tai sandwich-urile toast in 4. Pun ocul ochi in mijloc și triunghiurile de toast de jur-imprejur.
Completez platoul cu cremvuștiul fiert și bineinteles muștarul
Cam asta e cu micul dejun românesc.
Așa il servesc la mine la Restaurant Bulevard Ploiești, asta dacă vi se face poftă și nu aveți timp de găteli pe-acasă.
Poftă bună și spor la treabă!