Pastele Quattro Formaggi sunt preferate de mai toți gurmanzii, dar și de pofticioși. Copiii spun însă că sunt geniale. Dacă vorbim și despre penne, atunci chiar sunt de nerefuzat. Penele cu sos de branzeturi și parmezan deasupra pot fi o idee pentru o cină rapidă, extrem de gustoasă.
Putem alege orice fel de sortiment de paste, noi am optat pentru penne.
Ingrediente pentru paste Quattro Formaggi – 1 porție
- Penne 100 gr
- Apa pentru fierbere 3litri
- Sare 2gr
- Smântâna culinară 100ml
- Brânză GORGONZOLA 30gr
- Brânză CHEDDAR 30gr
- Cașcaval afumat 30gr
- Parmezan ras 10gr
pregătire: 5min
fierbere paste: 8min
preparare : 5min
Cum fac eu pastele Quattro Formaggi
Primul pas pe care trebuie să-l facem este să punem pennele la fiert în apă cu sare. Știm că pastele trebuie să fie al-dente, pentru că, fierte prea mult devin nesănătoase. Și ca să le putem obține în acest mod este nevoie să le lăsăm la fiert doar vreo 8 minute .
Drept urmare, vom încălca recomandările producătorului care precizează 11 minute, ca termen optim de fierbere.
Între timp, ne pregătim celelalte ingrediente care ne sunt necesare în preparatul nostru – penne Quattro Formaggi : smântână culinară, brânză Cheddar, cașcaval Roquefort (sau Gorgonzola) și parmenzan. Din toate acestea vom compune sosul.
De preferat, ar fi să alegem o tigaie antiaderentă. O așezăm pe foc și punem, înainte de orice, puțină apă. Chiar dacă pare neobișnuit la prima vedere, e nevoie să începem cu apa, pentru ca, brânza să nu se lipească. Apoi, topim o parte dintre brânzeturi.
Prima categorie pe care o vom adăuga în tigaie va fi Gorgonzola, o brânză destul de grasă, pe care o vom tăia în cuburi și o vom lăsa să se topească, în apă, la foc mic.
După Gorgonzola turnăm smântâna culinară, astfel încât sosul să se lege puțin. Putem adăuga și pastele, pe care le-am fiert al-dente. E nevoie să stea și ele câteva minute în sos.
Adăugăm la nevoie și puțină apă din paste, apoi Cheddar-ul, ulterior – cașcavalul, de preferință, afumat și …din nou, puțină smântână culinară.
Când toate brânzeturile s-au topit, iar sosul s-a omogenizat și are consistența dorită, montăm totul pe o farfurie. Presărăm deasupra parmezan, o frunză de busuioc și un ardei dulce acrișor.
În cel mult 20 de minute, pastele noastre Quattro Formaggi sunt gata!
Am filmat rețeta. Dacă urnmăriți cu atenție materialul și respecatți pașii și timpii, cu siguranță veți obține niște penne Quattro Formaggi fabuloase!
NU uitați, pe blogul meu găsiți rețetele pentru pastele carbonara și cele milaneze!
Câte ceva despre paste, italieni și rețetele lor minunate
Pastele, spune istoria, ar fi fost cunoscute în Sicilia încă din anul 826 d.Hr. Pe atunci, ar fi fost preparate din grâul cultivat pe insula italiană. De altfel, Italia este și recunoscută ca țara pastelor, devenite sinonime cu bucătăria acesteia. Imigranții italieni au dus pastele cu ei, oriunde au mers în lume.
Și totuși, contrar așteptărilor, o altă filă de istorie spune că, pastele n-ar proveni din Italia și că originea lor s-ar afla la mii de kilometri distanță.
Una dintre cele mai populare teorii a fost publicată de revista „Macaroni Journal” care scria că, pastele au fost mai degrabă duse în Italia prin anii 1254-1324 de un comerciant venețian, care călătorise în China. Vânzătorul ar fi ajuns și în provincia Qinghai, acolo unde oamenii consumau tăiței încă din anul 3000 î. d. Hr.
Oricare ar fi realitatea, pastele există astăzi în zeci de sortimente și pot fi preparate după la fel de multe rețete. Sunt preferate de mulți dintre noi dar cei mai împătimiți susținători ai pastelor rămân copiii. Cei mici au trecut pennele Quattro Formaggi în topul preferințelor lor culinare.