Pastramă de oaie gătită în 2 feluri

Știu bine că multora dintre voi vă place gustul cărnii de oaie pe grătar. Dacă a fost și preparată anterior și transformată în pastramă este și mai bine. Însă, de multe ori, atunci când punem bucăți de pastramă de oaie pe grătar, obținem după frigere un soi de talpă, extrem de tare și sărată. Vă ofer rețetele de mai jos la Culinaria, rețete pe care le puteți face lesne singuri, iar rezultatul va fi cu totul diferit. Vă garantez o savoare deosebită a preparatului și dacă ii alăturați mămăliguță, mujdei, cartofi și ceva acrituri, veți obține cu siguranță un „curcubeu pe cerul gurii”. Dacă însă vrei să o incerci mai întâi, te aștept la restaurant Bulevard Ploiești

Merge bine de tot cu un must tinerel sau de ce nu, cu un vin roșu puternic.

Tradițonal, pastrama se face din carne de oaie. Doar că, un asemenea preparat suportă foarte bine și alte variante de carne în cazul în care gustul și textura celei de oaie nu vă sunt pe plac. Puteți face pastramă și de pui, porc sau de ce nu – pește. Eu aici o să prepar doar pastramă de oaie dar o să revin cu un articol dedicat pastramei pregătite din alte cărnuri.

În video-ul de mai jos puteți urmări pașii pentru a vă bucura și acasă de gustul inconfundabil al acestui preparat dar și de frăgezimea cărnii de oaie.

Ingrediente pentru pastrama de oaie coaptă la ceaun sau pusă pe grătar

1 – Pregătirea cărnii de oaie –  marinare:

Pulpă oaie semidegresată 2kg

Vin alb 250ml

Sare grunjoasă 20gr.,

Piper sfărâmat sau boabe 5gr

Cimbru 20gr

Usturoi curățat 200gr

Boia dulce 10gr.,

Ardei iute uscat 5gr

Ulei de măsline 100ml

Marinare controlată 72ore.

2 – Pastramă coaptă

Pastramă marinată 2kg

Vin alb 500ml ,

Apă 500ml

Usturoi curățat, spart 100gr

Ceapă 1buc

Foi de dafin 2buc,

Cimbru 4gr

3 – Pastramă la ceaun

Ulei

Cârnat de oaie 30gr

Ceapă (1/4) tăiată grosier,

Usturoi curățat și spart 15gr,

Ardei kapia felie 20 gr,

Ardei iute 5gr

Pastramă coaptă 220gr

Vin alb 150ml,

Cimbru 1 crenguță,

Foi dafin 1buc.

Sos tomat 5gr.

Garnitura:
mămăliguță, cartofi copți, telemea rasă, murături

4 – Pastramă la grătar

Pulpă de oaie marinată și scursă (uscată) 250gr

Ulei 20ml

Garnitura:
mujdei, cartofi la cuptor, telemea rasă, mămăliguță,  murături.

Vă recomand să cumpărați carne de oaie macră și nu pastramă gata preparată. O marinați singuri, folosiți ingredientele de la punctul 1, așteptați puțin mai mult dar veți obține o carne fragedă și un gust absolut inconfundabil!

Vreți să guști varianta mea? De aici puteți comanda pentru acasă PASTRAMĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *