A venit toamna și grădina Rarisimo s-a colorat in galben și ruginiu. Bate vântul și se lasă din ce in ce mai răcoare, imediat ce seara coboară peste oraș. În solar însă, legumele pe care le-am sădit in primăvară, se coc in continuare. Dau o fugă pentru că am nevoie de câte ceva pentru salata mozaic. Aleg niște roșii ciorchine, dulci și colorate, ceva ardei gras și câteva panseluțe pentru decor. Sunt dintre cele comestibile evident. Ies afară și aleg un dovlecel arătos. Nu-mi mai rămân de luat decât ierburile aromatice, cele ce dau in final gustul preparatului. Aleg repede câteva crenguțe de rozmarin, cimbru, busuioc și pătrunjel. Toate vor pune in valoare carnea de pește pe care o gătesc in această rețetă. Am ales păstrăv, dar nu il voi frige ci il voi coace. Am și filmat rețeta. Video-ul il găsiți mai jos.
Ingrediente pentru păstrăv copt, ierburi aromate, sos verde,roșii calde și legume mozaic – 1 porție gurmand
- Păstrăv întreg 300gr
- Ulei aromat, sos verde 150ml
- Sare de grătar 40gr
- Rozmarin 3tije
- Lămâie 1buc
- Ierburi aromate: cimbru sau cimbru lămâiat, oregano, pătrunjel ,busuioc
- Roșii ciorchine 8buc
- Ardei gras, ardei kapia,
- Dovlecel 1buc
- Cartof semifiert 1buc
- Ciuperci (champignon) 1buc
- Sare, piper
- Chimion
Pregătire 10 minute
Preparare 20 minute
Cum prepar păstrăv copt, ierburi aromate, sos verde,roșii calde și legume mozaic
Bineînțeles că pentru inceput mă ocup de pește. L-am curățat și spălat anterior așa că nu-mi rămâne decât aromatizarea. Sare de grătar, crenguțe de rozmarin in burta peștelui. Deasupra il aromez cu sosul verde, nelipsit aproape, atunci când prepar o astfel de rețetă. O dată ce am terminat aromatizarea pe ambele părți și in interior, invelesc păstrăvul in golie de aluminiu. Voi puteți folosi și hârtie de copt. Când sunt gata, ii pun pe grătar și pun capacul acestuia.
E timpul să mă ocup de acum de legume. Pentru că vreau să obțin o salată din aceste legume, le voi tăia in bucăți mari, le voi aroma și apoi le voi pune pe grătar. Abia când sunt fripte, le voi toca mărunt.
Intâi dovlecelul (partea din mijloc, cea cu semintele o indepărtez), apoi ardeiul și ciuperca. Folosesc ca de obicei cartofi semi-fierți pe care ii decojesc și ii tai in felii groase. Pun sare de grătar, sare și piper proaspăt râjnite, sos verde și ceva ierburi aromate – cimbru, busuioc, oregano și rozmarin. Condimentul surpriză – chimionul. Presar peste legumele tăiate mare și amestec bine.
Le pun pe grătar la fript. Când sunt aproape gata, adaug roșiile ciorchine. Ele nu au nevoie de prea mult timp pentru a se coace.
Rețeta sosului verde o aveți aici – http://restaurantbulevard.ro/biban-file-pe-placa-sos-verde-rosii-calde-multicolore-si-cartofi-sfaramati-la-culinaria/
Păstrăvul trebuie intors pe ambele părți. In video găsiți și tips-ul pentru a ști când să intoarceți peștele.
2 răspunsuri
Totul este foarte deschis, cu o explicatie cu adevarat clara a problemelor. A fost cu adevarat informativ. Site-ul dvs. este extrem de util. Va multumesc pentru partajarea!
Mulțumesc pentru aprecieri. Nu construiesc acest blog pentru a ține secrete. N-ar mai avea niciun rost.