Pulpe de pui la grătar, salată și sos tzatziki “de grădină” la Culinaria

Carnea de pui se pretează bine pentru o sumedenie de stiluri de preparare termică. Știm cu toții că alături de porc, puiul este cel mai des pus pe grătar la picnicuri și festinuri prietenești de vară. De aceea am ales o rețetă în care folosesc pulpele de pui, lângă care prepar o salată cu rucola și roșie și un sos tzatziki de grădină. De ce de grădină?  Pentru că folosesc usturoi verde și castraveți de solar. Ai vecinului, pentru că ai mei încă nu sunt gata încă.

Așadar o rețetă gustoasă și destul de ușor de făcut vă ofer în acest articol.

Ingrediente pentru pulpe de pui la grătar. salată și sos tzatziki de grădină – 2 porții

 • PULPE PUI- dezosate,- cu piele 500gr
 • CONDIMENT,, RARISIMO” pentru PUI 25gr
 • SARE, PIPER  2gr
 • SARE PENTRU GRĂTAR 15gr
 • ULEI de MĂSLINE 150ml
 • ROȘIE 150gr
 • RUCOLA 50gr
 • LĂMÂIE pentru SUC 1buc
 • FENEL proaspăt tocat 10 tije (10gr) sau MĂRAR
 • CASTRAVETE proaspăt 3buc(100gr)
 • SARE, PIPER 1gr
 • USTUROI VERDE (tocat) 2tije (50gr)
 • IAURT GRECESC(gras) 150gr

Despre prepararea pulpelor de pui pe grătar, a salatei și a sosului tzatziki

Aș spune pentru început că trebuie să aveți grijă mare cu focul grătarului. Eu folosesc grill-ul insă diferențele nu sunt remarcabile. Carnea de pui este delicată, așa că e bine ca jarul să fie destul de moale in momentul in care așezați carnea.

Luați pulpele, spălați-le și aromați-le. Presărați sare, piper, sare pentru grătar, și condiment de grătar pentru pui. Folosesc ca de fiecare dată condimentul meu – Rarisimo, “săvârșit” din platele aromatice pe care le cultiv in grădină. La fel fac și atunci câd gătesc la Restaurantul Bulevard din Ploiești, unde vă aștept să gustați preparate cu carne de pui.

Ca de fiecare dată. presar ulei peste carne pentru a lega aromele mai bine.

Pornim așadar. In video-ul de mai jos, vedeți totul pas cu pas ca să vă vină mai simplu dacă vreți să gătiți această rețetă.

Le puneți apoi pe grătar, prima dată pe partea cu pielea și asta pentru că le veți întoarce de 2 ori, finalizând procesul de frigere pe aceeași parte. Veți obține astfel o carne crocantă pe partea cu pielea și suculentă la interior. Regula de a nu le întoarce până nu se desprind ușor de grătar rămâne valabilă. Dacă aveți un grill ca al meu, cu capac, ar trebui cam in 10 minute, la o temperatură aproximativă de 300 grade Celsius să fie gata pulpele de pui.

Inainte de toate insă prefer să pregătesc sosul. Am ales tzatziki pentru carnea de pui pentru că pune bine în valoare gustul și frăgezimea dar și pentru aerul mediteranean pe care il dobândește preparatul.

I-am spus tzatziki de grădină pentru că il prepar cu usturoi verde. Vă invit să incercați. Are o aromă mai moale și o textură diferită.

Castraveții prospeți, decojiți-i și apoi tocați-i cât mai mărunt. In video vă invăț și tehnica pentru a reuși mai ușor acest lucru. Puneți castrveții intr-un bol și presărați sare și piper. Până veți mărunți și restul ingredientelor, își vor lăsa apa.

Pentru că sunt în grădină și nu in bucătărie, toate ingredientele sunt mărunțite la cuțit, chiar și usturoiul. Incercați să faceți această operațiune cu răbdare pentru o toca foarte fin.

Deci toc usturoiul la care las și ceva parte verde.

La fel fac și cu fenelul. Pentru cei ce nu au auzit de această plantă aromatică, vă spun că se inrudește cu mărarul, doar că are și ceva gust de anason. Tocați cât mai fin firele de fenel iar dacă nu aveți, nu vă sfiiți să folosiți mărar.

Aproape am terminat. Peste castraveții tocați adăugați fenelul, usturoiul, iaurtul grecesc (un iaurt mai gras și foarte cremos), picurați zeamă de lămâie și câteva lacrimi de ulei de măsline. Dacă mai este nevoie, după ce gustați, adăugați sare și piper. Sosul tzatziki de grădină este gata acum!

N-aș prea insista cu descrierea salatei. Am ales rucola pe un pat de roșie datorită gustului acesteia specific. Cred că aromele preparatului se completează fericit.

Dacă sunteți curioși, puteți vedea cum montez farfuria. Aici vă indemn să fiți cât mai creativi pentru că, nu-i așa, mâncăm la inceput cu ochii.

Weekend frumos vă doresc și spor la grătar! Vara este abia la inceput!

Dacă poftiți dar n-aveți chef de grătar, vă spun că pulpe de pui, salată și sos tzatziki vă oferim și noi la Restaurant Bulevard Ploiești!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Foto și concept – Cătălin Ionescu

Un produs creat de Negativ Media – Servicii de comunicare

© Copyright 2023

Program

Date companie