RARISIMO GARDEN

Iubesc natura!

Am iubit-o mereu și mereu mi-am dorit să am lângă casă propria grădină, oaza mea de relaxare.

Anii petrecuți în bucătăriile câtorva restaurante importante din Belgia mi-au oferit și privilegiul să cunosc câțiva maeștrii bucătari de acolo. Am devenit prieteni și am fost invitat să petrec timpul liber în grădinile lor. Întotdeauna spațiile de relaxare organizate lângă casă se îmbinau armonios cu cele destinate culturilor de legume sau plante aromatice.

Mai târziu, o dată cu înscrierea la Institutului Discipless Escoffier România, am înțeles că una dintre condițiile pentru a absolvi această înaltă școală de bucătărie este să gătești cu ingrediente locale, cultivate cât mai natural. Ceea ce am și făcut.

Am avut norocul să intru în proprietatea unui spațiu generos, transformat de-a lungul timpului în grădina visată.

Am organizat totul astfel încât astăzi mă pot bucura de adevărate „Întâmplări în grădina mea”, vorba poetei Ana Blandiana.

Am o plantație importantă de lavandă, ce înconjoară grădina și mărginește pomii fructiferi. Din loc în loc, au apărut tufele de trandafiri de dulceață. Am organizat și spațiul destinat plantelor aromatice. Iar astăzi… cultiv la mine în grădină majoritatea aromelor pe care le folosesc la condimentarea preparatelor din meniul restaurantului Bulevard Ploiești.

N-am putut să mă opresc aici. În  grădina mea stă la loc de cinste solarul. Înăuntru cresc natural soiuri diferite de roșii, castraveți din cei mai buni, ardei grași multicolori, dovlecei, salată, vinete și…. de ce nu, panseluțe comestibile, cu care decorez multe dintre farfuriile pe care le comandă clienții restaurantului.

Mai e ceva loc, drept pentru care am vișine și fructe roșii –  zmeură, coacăze și căpșune.

Uite așa, oaza mea de relaxare a căpătat noi valențe. Și pentru că trebuia să poarte și un nume, i-am spus Rarisimo Garden.

Anii au trecut, culturile s-au dezvoltat și era nevoie de cineva care să se ocupe de toate. Așa s-a născut „Divizia Hand Made”, cum îmi place să-i spun. Evident, este condusă de doamna casei, cea fără de care cel mai probabil n-aș fi reușit.

Pe lângă aromele grădinii, folosite tot anul pentru condimentarea preparatelor pe care le ofer în restaurantul meu și a legumelor ce se transformă …ba în garnituri gustoase, ba în salate de sezon sub brandul Rarismo Garden – am dezvoltat și alte produse.

Facem doar din producția proprie (de aceea nu e niciodată îndeajuns de mult) sirop de lavandă, de mentă și de trandafiri. Cu el aromăm delicioasele noastre limonade, pe care vă invit să le încercați la restaurant.

Din fructele roșii culese facem dulcețuri naturale de zmeură și căpșune. Bine, vă vând un pont, facem și dulceață de trandafiri. Papanașii din meniul Restaurant Bulevard abia așteaptă să fie garnisiți cu asemenea delicatese.

„Divizia Hand-Made” Rarisimo Garden însă nu s-a oprit aici. Dezvoltăm, de câțiva ani, produse cosmetice pe bază de lavandă, realizate pe cale naturală.

Facem ulei de lavandă pentru aromaterapie, facem și apă de lavandă pentru corp. Avem și săpunuri cu lavandă și lumânări parfumate. Vă invit să le încercați!

În preajmă sărbătorilor sau atunci când aveți nevoie de un cadou special, merită să alegeți aranjamentele Rarisimo Garden pe care le găsiți doar la noi.

Pentru că Rarisimo Garden este situată chiar în Ploiești, dezvoltăm și un parteneriat cu diferite instituții de invățământ, parteneriat derulat sub egida SĂPTĂMÂNA VERDEDe vorbă cu aromele. Puteți afla mai multe despre proiectul nostru aici – https://restaurantbulevard.ro/saptamana-verde-de-vorba-cu-aromele-in-gradina-rarisimo/

Nu ne oprim. La noi în grădină, punem bazele unui nou proiect – OK STREET FOOD. Vă invit să vedeți depre ce este vorba aici – https://restaurantbulevard.ro/ok-street-food/

Apă de lavandă

Produs 100% natural, obținut  in urma distilării la abur a uleiului esențial de lavandă 

100 ml

Sare de baie cu lavandă

Sare din salină în amestec cu ulei esențial de lavandă

100 g

Săpun natural cu lavandă

Săpun 100% natural, realizat manual prin metoda ‘la rece’.

Conține ulei esențial de lavandă și  bază de săpun naturală

80 g

Săculeț cu lavandă

Flori de lavandă din soiurile  “Sevastopoli” și “Intermedia X Grosso” uscate și mărunțite

30 g

Ulei de masaj cu lavandă

Ulei macerat de lavandă și  ulei de măsline extravirgin

50 ml

Ulei essential de lavandă

Distilare la abur a florilor de lavandă din soiurile  “Lavanda Sevastopoli” și “Intermedia X Grosso”

10 ml

Lumânare aromată cu lavandă

Ceară de soia și ulei esențial de lavandă

100 g

Bilă efervescentă pentru baie

cu ulei essential de lavandă

50 g

Dulceață de trandafiri

340 g

Dulceață de zmeură

340 g

Dulceață de vișine

340 g

Dulceață de smochine

340 g

Dulceață de cireșe

340 g

Foto și concept – Cătălin Ionescu

Un produs creat de Negativ Media – Servicii de comunicare

© Copyright 2023

Program

Date companie