Mâncărică ce se face rapid, acest risotto cu fructe de mare și sos marinara, evident de inspirație italiană. Cu o condiție insă. Trebuie ca risotto parmigiano să fie deja pregătit. Dacă nu, am pus anterior pe blogul meu rețeta unui risotto parmigiano, zic eu cremos și plin de savoare. O găsiți aici – https://restaurantbulevard.ro/risotto-parmigiano-la-culinaria/ Se poate pregăti in cantitate mai mare și apoi ține la rece câteva zile.

Ingrediente pentru 5 porții de risotto cu fructe de mare și sos marinara

  • RISOTTO parmigiano (rețeta AICI)
  • FRUCTE DE MARE amestec 250 gr
  • ULEI de măsline 50 ml
  • USTUROI curățat tăiat mărunt 50gr
  • ARDEI KAPIA tocat cuburi 100gr
  • Cozi mici de CREVEȚI 150gr
  • CREVEȚI mari (8/12) 5buc
  • SOS TOMAT SPANIOL (rețeta AICI) 100ml
  • ROȘII CONCASSÈ (rețeta AICI) 100gr

Pregătire 10 min
Preparare 25 min

Cum se face un risotto cu fructe de mare și sos marinara

Mai întâi se curăță și se spală bine fructele de mare și cozile de creveți. Vom face o bază a preparatului nostru cu ele. Inelele de calamar trebuiesc tăiate cuburi. Creveții mari se despică in stil fluture. Este o tăietură estetică, așadar merită să o incercați. Am filmat rețeta ca să vă vină mai ușor să parcurgeți fiecare pas.

Ne ocupăm și de legume. Usturoiul și ardeiul capia le vom toca mărunt impreună

Intr-o emulsie obținută din amestecul uleiului de măsline și a untului, intr-o tigaie pusă pe foc moderat, vom pune fructele de mare la călit. Mai intâi bucățile mari (creveți mari, scoici în cochilie). După câteva minute adăugăm și restul bucăților din amestecul nostru. Sotăm și dăm la o parte bucățile mari de fructe de mare. Adăugăm cuburile de usturoi și ardei capia și omogenizăm. După ce s-au intrepătruns gusturile, adăugăm roșiile concasse și apoi sosul tomat spaniol. Rețetele le găsiți aici si aici pe blogul meu. Am obținut un sos marinara in acest moment.

E bine, așa cum am mai spus și in alte rețete de pe blogul meu, să aveți la indemână apă fierbinte. Dacă sosul a scăzut prea mult, adăugați puțină apă. E important să o păstrați fierbinte pentru a nu opri opri procesul termic atunci când o adăugați

Este momentul să punem și risotto-ul parmigiano, pregătit anterior. Preparatul trebuie bine omogenizat pe foc. Nu e nevoie decât de câteva minute în care amestecăm constant. Suntem gata. Nu ne rămâne decât să montăm farfuria.

Eu folosesc cercul insă voi puteți să vă folosiți creativitatea și să faceți și alt plating. După ce așezăm risotto cu fructele de mare și sosul marinara pe farfurie, decorăm cu bucățile mari de fructe de mare pe care le-am scos anterior din tigaie.

Sigur, am spus că risotto cu fructe de mare și sos marinara se prepară repede. Condiția este să aveți risotto gata pregătit și evident sosul spaniol. Roșiile concasse se pot face pe loc, nu durează deloc mult.

Așadar, după cum sunt sigur că ați înțeles, risotto parmigiano este un soi de preparat de bază de la care puteți porni cu creațivitate și gust pentru a face și alte variații așa cum in acest articol am ales să vă prezint risotto cu fructe de mare și sos marinara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *