Roșii concasse, amestec pentru bruschete, un antipasti rapid

Antipasti spun italienii chestiilor simple care se mănâncă înaintea starterelor și felurilor principale. Se fac ușor și sunt savuroase, mai ales că și merg cu un vin ușurel, de masă. Bruschetele intră în această categorie. Eu vă dau astăzi o variantă simplă, simplă de tot și foarte gustoasă, un amestec pe care îl puneți peste câteva felii de pâine prăjită, (merge bine cu pâinea neagră, integrală sau cu semințe) și îl serviți imediat.

Am și filmat rețeta pentru cei ce poate sunt mai la început în ale bucătăriei și vor să prepare repede ceva.

Ingrediente pentru ROȘII CONCASSÈ – 2 – 4 persoane

  • ROȘII 300gr (2buc) fără semințe și coajă groasă
  • BUSUIOC 10 frunze
  • USTUROI curățat 10gr
  • ARDEI IUTE 5gr
  • SARE 1gr
  • PIPER 1gr
  • ULEI de măsline 10ml

Pregătire ingrediente: 10min
Repaus: 30min

La ce folosesc eu amestecul de roșii concasse

Așa cum povestesc și în video-ul de mai sus, amestecul poate fi utilizat și pentru a acompania o porție de humus, știți voi, preparatul acela provenit din bucătăria libaneză sau mai corect, orientală și consumat astăzi pe tot globul. Merge la fel de bine și pentru a fi introdus în tabouleh, salata libaneză a cărei rețetă o aveți aici – https://restaurantbulevard.ro/tabouleh-salata-libaneza-la-culinaria/. Sigur, nimic nu vă oprește să inovați, adică să folosiți aceast amestec pentru a constitui o bază de gust a altor preparate. De ce spun bază de gust?? Simplu. Rețeta de roșii concasse prin adăugarea usturoiului, busuiocului și pătrunjelului crează o bază de gust foarte aromată.

Sau simplu – seara după ce vă intoarceți obosiți de la serviciu și vă e foame, dar și poftă de ceva altfel, faceți repede o porție de roșii concasse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *