Revin in acest articol cu rețeta puiului Kiev. Știu, găsiți pe blogul meu o variantă dar este una ceva mai modernă, americănizată aș spune. Dar sunt incă mulți nostalgici, așa că am hotărât să vă ofer și rețeta originală. Despre proveniența preparatuluiu nu mai revin. Găsiți elemente legate de istoria lui in acest conținut – http://restaurantbulevard.ro/pui-kiev-sau-pui-kievskaia-la-culinaria/
Se face cu pulpă de pui sau cu piept? Cred că merge din ambele sortimente de carne de pui, drept pentru care am să prepar câte o ruladă din fiecare.
Este un preparat care se pretează bine pentru o masă festivă, una cu pretenții, o masă elevată chiar. Așadar, să incepem să preparăm o ruladă de pui Kiev. Nu uitați. Ca de fiecare dată, filmez rețetele. Cred că vă este mai simplu in acest fel să urmăriți pașii și să nu greșiți.
Nu este o rețetă complexă insă necesită ceva atenție și puțină tehnică.

Ingrediente pentru ruladă de pui Kiev 2 porții
- 150gr piept pui
- 250gr pulpa pui (dezosata cu piele)
- 5gr Sare
- 3gr Piper
- 3gr Condimente pui
- 10ml Ulei
Crema unt
- 150gr Unt
- 50gr Usturoi curatat
- 10 fire Patrunjel verde
- 5 fire Busuioc proaspat
- 2gr Tarhon uscat
- 40ml Zeama de lamaie
Panetare
- 300gr Faina
- 300gr Pesmet
- 4 Oua
- 1l Ulei pentru prăjit
Cum fac eu rulada de pui Kiev
Aici este vorba de altceva. Aruncăm intr-un castron usturoiul curățat de coajă, pătrunjelul și busuiocul verde, tarhonul uscat, sare, piper, un fir de ulei și zeama de al jumătate de lămâie și le pasăm cu ajutorul blenderului.
Cand toate s-au pasat, oprim blenderul și adăugăm untul. Acesta trebuie să fie deja moale, trebuie așadar ținut la temperatura camerei 15 – 20 minute inainte de a incepe prepararea rețetei.
Folosim din nou blenderul și omogenizăm bine amestecul. Obținem o pastă de unt aromat.
Cu ajutorul unei folii alimentare, formăm rulouri (exact ca in video), rulouri pe care le dăm la frigider sau chiar la congelator minim 1 oră.
Ne ocupăm in continuare de carne. Pulpa de pui trebuie dezosată (sau o puteți cumpăra gata dezosată). Dacă nu știți cum să dezosați pulpa, găsiți in video tehnica.
ATENȚIE – păstrați pielea pe pulpa de pui, nu o indepărtați. Pârliți-o la flacăra de la aragaz sau cu o lampă.
Bateți apoi pulpa cu un ciocan de șnițele pentru a obține o suprafată cât mai subțire.
Despre piept nu vorbesc prea mult. Il bateți bine ca pentru șnițele. Obțineți o bucată de carne cât mai plană și foarte de subțire.
ATENȚIE – preparatul se lucrează numai cu carnea rece. Dacă a stat mult la temperatura camerei, carnea trebuie introdusă in frigider pentru măcar jumătate de oră după fasonare, pârlire și dezosare.
Batem ouălele și le pregătim pentru panetare. Punem făina, pesmetul și ouăle bătute cu sare, 1 linguriță de apă in vase diferite și ne pregătim pentru panetare. Facem totul inainte pentru ca untul aromat să nu aibă timp să se topească.
Scoatem untul din frigider sau congelator. Tăiem ca in video o bucată, scoatem folia și o rulăm in interiorul pulpei respectiv pieptului de pui. Eu folosesc tot folie alimentară pentru această operațiune.
Lateralele bucății de carne trebuiesc introduse in interior, la fel cum se rulează
sarmalele. Tehnica o găsiți in materialul video.
După ce am realizat rulourile trecem la panetare. Ordinea este următoarea – făină, ou, pesmet. Avem grijă să formăm crusta pe toată suprafața ruloului de pui. De altfel tehnica v-am prezentat-o și in rețeta de cașcaval pane –
http://restaurantbulevard.ro/cascaval-pane-la-culinaria/Prăjirea rulourilor se face in baie de ulei. Eu folosesc o friteuză dar o puteți face la fel de bine intr-o tigaie acoperită cu ulei cam jumătate din grosimea ruloului. Cam 2-4 minute ținem rulourile in baia de ulei incinsă, până la formarea unei cruste aurii.
Le scoatem apoi, le scurgem de ulei și le introducem in cuptorul incins la 170 de grade, timp de 20 de minute.
Suntem gata. Când tăiem rulada, untul aromat va curge și va innobila preparatul.
Rulada de pui Kiev este o rețetă specială, plină de savoare și de gust ce face cinste unei mese sărbătorești.
Poftă bună!