Controverse multe cu salata asta. Unii zic că are, alții că n-ar avea ba pui, ba ou. Istorioara acestei salate Cezar o povestesc in video-ul pe care l-am filmat pentru a vă veni mai ușor să preparați o salată delicată, ușoară, numai bună pentru zilele insorite de vară. Ca să nu existe discuții, am scris din titlu – salată Cezar CU PUI. Spun asta pentru că deunăzi am avut un client controversat de existența puiului in această salată.

In blogul meu găsiți și rețetele altor salate. Vă recomand salata fitness sau tabouleh, salata libaneză

Pentru pregătirea salatei Cezar cu pui, am ales cantitățile cam pentru 2 porții. Dacă aveți mai mulți invitați la masă, evident trebuie să refaceți calculele.

Ingrediente salată Cezar cu pui la Culinaria – 2 porții

Sos CEZAR

  • Ou gălbenuș (1) sau maioneză 50gr
  • Usturoi 2gr (1buc)
  • Muștar 10gr(1linguriță)
  • Smântâna lichidă (10ml) – 1lingură
  • Ulei de măsline de la anshoa 1linguriță
  • Anshoa filè 4buc
  • Suc de lămâie 10ml (1lingură)
  • Parmezan ras pudră 5gr (1lingură)
  • Sare și piper

SALATĂ  crocantă ICEBERG sau ROMANĂ 1buc
PIEPT de PUI  (pentru grill) 300gr
Sare, piper, mix condiment pui 10gr
Ulei de măsline 50ml
Parmezan 20gr
Ou fiert 2buc
Suc de lămâie 10ml
Sare, piper pentru corectare

Crutoane 10 cubulețe
Decor: roșii cherry, măsline

Pregătire: 10min
Preparare: 10min

Cum prepar eu salata Cezar cu pui

Mai întâi mă ocup de pieptul de pui. Ca de fiecare dată, il tai pe lungimea fibrei, ceea ce vă recomand și dumneavoastră. Pentru acest preparat voi tăia pieptul în fâșii subțiri, pentru ca mai apoi să il pot aroma. Ați observat sper, spun asta in fiecare rețetă în care folosesc grillul sau grătarul, carnea trebuie mai intai condimentată. Cu alte cuvinte, imbogățesc gustul cu ajutorul mirodeniilor, specifice fiecărui preparat. Vă indemn să faceți la fel.!

Așadar, presar sare, piper și condiment pentru pui peste fâșiile de piept. Nu lipsește sarea de grătar și liantul – uleiul de măsline. Cu ajutorul lui mirodeniile se prind de carne. Amestec bine și las puțin să intre aromele in carne. PUȚIN inseamnă câteva minute in cazul in care nu aveți posibilitateasă dați la rece. Gătesc afară, la temeratura ambiantă și nu vreau să se altereze carnea.

Las focul la grill mai incet și pun carnea. Dacă aveți grătar, lăsați să se liniștească puțin jarul, mai ales pentru că puiul se face repede și cu siguranță nu vreți carne făcută scrum. Sunt de ajuns 3-4 minute pe fiecare parte, pentru a obține fâșii de piept de pui suculente și aromate.

Ne ocupăm acum de sosul salatei Cezar cu pui. Spun de la inceput – dacă aveți posibilitatea să blendați amestecul atunci e foarte bine. Eu merg pe varianta de grădină și toc totul cât mai mărunt.

Pun intr-un castronel anchoa și ulei de anchoa. Adaug amestecul de ou (gălbenușul) sau maioneza și muștarul, smântâna lichidă, zeama de la o jumătate de lămâie, parmezan ras și le amestec bine bine. Fileurile de anchoa trebuiesc tocate mărunt. La fel și usturoiul. Eu folosesc din cel verde pentru că oferă o notă de prospețime. In video vedeți fiecare operațiune descrisă in amănunt și tot acolo puteți vedea consistența sosului care nu trebuie să fie fluid. Pentru ingroșare puteți adăuga incă puțin parmezan ras.

 

Salata crocantă (iceberg sau romană) tebuie tocată și ea mărunt și asezonată cu sare, piper și ceva zeamă de lămâie.

Incepem să montăm. Ca de fiecare dată, vă indemn să fiți cât mai creativi când vine vorba despre prezentarea pe farfurie a preparatului. Mai intâi pun salata, apoi urmează sosul Cezar. Continui cu sferturi de ou fiert tare, roșii cherry și rondele de măsline. Acum este momentul crutoanelor pe care evit să le pun dedesubt pentru a nu se umple de zeama salatei. Rolul lor este intotdeauna de a avea in farfurie și ceva crocant. Este timpul să pun fâșiile de piept de pui. Le așez deasupra. Pentru nota de final, câteva petale de parmezan bucăți sau câteva felii subțiri inchid fericit gustul unic al salatei Cezar cu pui.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *