Îmi plac picnicurile. Nu știu alții cum sunt, dar mie tare îmi plac picnicurile. Fie că merg cu ai mei la iarbă verde, fie că mă întâlnesc cu prietenii undeva în parc sau la margine de pădure, îmi plac picnicurile. Au devenit una dintre pasiunile mele. Tocmai din această pasiune a ‘’înflorit’’ și Grădina Rarisimo, și am implementat picnicul …în oraș, la Ok Street Food.
Conceptul e despre a mânca în aer liber, fie la masă, fie…de ce nu, direct pe iarbă verde, înconjurat de flori de sezon.
La fel de atrăgătoare este și partea de pregătire, care nu se referă nicidecum la mâncăruri sofisticate, e despre simplitate și despre a fi înconjurat de oameni dragi.
Deși putem încerca și ceva rețete mai complexe, picnicul, în esență, poate fi rezumat doar la sandwich- uri…
Astăzi facem împreună ’Sandwich-ul cu ceafă de porc marinată.’’
Ingrediente pentru Sandwich cu ceafă de porc marinată – 4 porții
– CIABATTA 4 buc.
– CEAFĂ marinată 600 gr
– CIMBRU LĂMÂIAT 4 tije
– SALATĂ ICEBERG feliată 100 gr
– HREAN cu pastă de brânză 120gr
– SOS BBQ 120 gr
Pregătire: 5 min.
Preparare: 10 min.
Cum fac eu Sandwich-ul cu ceafă de porc marinată
Pregătim ceafa de porc, marinată anterior. O aromă aparte obținem și de la un condiment nu prea la-ndemână, dar pe care noi îl avem aici, în Grădina Rarisimo. Este vorba despre cimbrul lămâiat – proaspăt.
Pentru sandwich-ul nostru, gustos din cale-afară dar și absolut spectaculos, avem nevoie și de salată Iceberg, sos Barbeque și hrean, cu sos de brânză (adică o brânză moale, puțintel mai grasă, amestecată cu smântână și cu puțin unt). Aducem aproape și sarea și piperul, în caz că vrem să mai potrivim gustul, în funcție de preferințele fiecăruia.
De această dată, vom împacheta totul în pâine Ciabatta, iar la final, vom obține un sandwich cu iz italienesc.
Pentru cine nu știe, când spunem Ciabatta vorbim de fapt despre unul dintre cele mai populare tipuri de pâine din Italia, o pâine albă, cu un miez puțin umed, dar cu coajă crocantă. Are forma unui papuc, tocmai de aceea a și primit numele Ciabatta (papuc, în limba română).
Punem ceafa de porc pe plită. Dacă n-avem plită, o punem pe grătar, iar dacă n-avem nici grătar folosim o tigaie încinsă, în prealabil. Nu plecăm de lângă ea pentru că nu vrem să ardem carnea.
Imediat ce a prins o crustă ușor arămie, o întoarcem pe partea cealaltă. Avem grijă să nu rămână nefăcută, dar nici s-o uscăm, ci mai degrabă, să găsim calea potrivită, astfel încât ceafa de porc să rămână suculentă.
Când apreciem că s-a perpelit după cum ne place, tăiem carnea în fâșii subțiri. Porționăm pe jumătate Ciabatta, ungem cu sos de hrean ambele felii de pâine pe interior, așezăm între ele ceafa de porc și adăugăm sosul barbeque. La final, așezăm salata Iceberg și, dacă mai simțim nevoia, asezonăm cu sare și piper.
Închidem sandwich-ul, îl încălzim câteva clipe pe plită, și pe-o parte și pe cealaltă, și nu uităm de condimentul nostru special – cimbrul lămâiat proaspăt…
Fie că-l adăugăm în preparat, fie îl punem alături și luăm câte un fir cu fiecare îmbucătură, succesul este garantat!
Poftă bună și…spor la treabă!