La grătar se pot face multe cărnuri dar la fel de bine merg și legume de tot felul. Important este să ne dorim diversificarea. Acest articol este dedicat sandwich-ului cu piept de curcan la grill sau la grătar. rețeta fiind o reinterpretare reușită, zic eu, a curcanului cu spanac și gorgonzola. Rețeta acestui preparat am pus-o deja pe blogul meu. O găsiți aici – https://restaurantbulevard.ro/piept-de-curcan-umplut-cu-spanac-si-gorgonzola-chutney-de-merisoare-piure-de-cartofi-dulci-cu-dovleac-si-ardei-copt/

Ingrediente pentru sanwich cu piept de curcan la grătar

 • PIEPT de CURCAN 500gr
 • SARE 1gr
 • PIPER 3gr
 • SARE DE GRĂTAR 3gr
 • MIX condiment ,, RARISIMO”pentru PUI 25gr
 • ULEI de MĂSLINE 100ml
 • ROZMARIN 5tije
 • PĂINE ASORTATĂ 600gr
 • BRÂNZĂ BLUE (gorgonzola) 200gr
 • Salată RUCOLA 150gr
 • NUCI (miez) 150gr
 • ROȘIE 1buc.(150gr)
 • DULCEAȚĂ de TRANDAFIRI (Rarisimo) 100gr
 • REDUCȚIE de OȚET BALSAMIC 30ml
 • CĂPȘUNE, ZMEURĂ 10buc.

Cum se prepară sanwich-ul cu piept de curcan la grătar

Vă spun de la inceput că am ales diferite categorii de pâine, pentru acest sandwich cu piept de curcan la grătar. Am folosit chifle, baghetă, pâine cu semințe, pâine dietetică și lipie. Vă sugerez să faceți la fel. Veți obține gusturi diferite!.

Așadar piptul de curcan, spălat anterior trebuie feliat ca pentru șnițele. Ca și in cazul cefei de porc, tăiați doar in lungul fibrei, porționând corect carnea

Asezonați feliile cu sare, piper, sare de grătar, condiment de grătar pentru pui. Eu pun condimentul casei – Rarisimo, pe care il fac in fiecare an din plantele aromatice sădite in curte. Il folosesc evident și la aromarea preparatelor de la restaurant Bulevard din Ploiești, unde vă invit cu drag. Liantul este ca de obicei uleiul, astăzi cel de măsline, ce va lipi condimentele de carne. Ideal este să lăsați totul la rece măcar 1 oră.

Grătarul trebuie pornit. Eu folosesc un grill, dar nu există diferențe intre acesta și un grătar obișnuit. Lăsați jarul să se potolească mai întâi pentru că temeratura prea puternică va arde carnea. Când simțiți că jarul mocnește, așezati bucățile de carne. Nu intoarceți carnea decât după ce aceasta se desprinde ușor de grătar. A venit momentul să puneți câteva tije de rozmarin proapăt peste feliile de piept de curcan. Eu am dat fuga in grădină și le-am adunat repede în timp ce grătarul sfărăia de zor. Vedeți și in video-ul pe care l-am făcut pentru această rețetă. Despre rozmarin, găsiți câteva considerații în acest articol – https://restaurantbulevard.ro/rozmarinul-astazi-la-de-vorba-cu-aromele/

Așa cum vedeți și in imagini acopăr grătarul de fiecare dată. Vă indemn să faceți la fel iar daca „agregatul” nu vă permite, puneți un vas peste carne. Se va pătrunde mult mai bine. Când este gata, scoateți bucățile de piept de curcan pe o tavă și lăsați-le să se odihnească.

Luați feliile de pâine după ce in prealabil ați feliat bagheta și lipia și ați desfăcut chifla și ungeți-le cu brânza gorgonzola. In video-ul de mai sus vedeți cam cum fac eu asta. Vă spun că in loc de gorgonzola merge și o brânză sărată de oaie.

Tăiați felii foarte subțiri de roșie și așezați-le peste brânză. Puneți apoi rucola. Tocați mărunt miejii de nucă și puneți-i peste salată.

Să știți că rucola merge foarte bine în tandem cu nuca

Este momentul să desfaceți borcanul de dulceață de trandafiri. Presărați picături din loc in loc, ocolind zona in care este roșia. In video de mai sus vă arăt această tehnică. Avantajul este că in acest mod, veți imbina mai multe gusturi. Eu folosesc marca mea, Rarisimo, pentru că dulcețurile pe care le și comercializez șunt făcute exclusiv cu fructe și petale de trandafir și sunt naturale 100%.. La restaurant Bulevard Ploiești le puteți gusta sau le găsiți cu siguranță in preparatele la care adaug diferite dulcețuri (papanașii de exemplu, mmmmm!!!)

Pentru completarea gustului, câteva picături de reducție balsamică sunt binevenite.

Gata. Momentul pieptului de curcan a venit. S-a odihnit suficient, așa că trebuie feliat in fâșii subțiri pe care le așezați peste salată.

La final desăvârșiți gustul acestui sandwich cu piept de curcan la grătar punând câteva felii de căpșune și zmeură.

Putem mânca tradițional – carne (de orice fel) pe grătar, pâine și muștar sau putem face dintr-un picnic, un regal gastronomic. Alegeți voi! Ceea ce vă spun este că prepararea sandwich-ului cu piept de curcan la grătar nu durează foarte mult. Vreo 10 minute in plus, timp in care să așezați ingredientele pe feliile de pâine asortată.

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *