Sandwich cu somon și avocado

E un sandwich pe care îl prepar destul de des în bucătăria restaurantului Bulevard din Ploiești. Este cerut des de către clienții localului tocmai datorită gustul deosebit dar și pentru că este sățios și hrănitor, exact ce trebuie pentru un mic dejun adevărat.

 

Ingrediente pentru 1 sandwich cu somon și avocado (1 porție)

  • pastă de brânză – 50 gr
  • jumătate de avocado
  • somon afumat 50 gr
  • 1 ou mediu fiert
  • 1 felie toast cu semințe
  • câteva rondele de ardei capia
  • 2 frunze de mărar pentru decor

Cum prepar eu acest sanwich cu somon și avocado.

Prăjim mai întâi pâineapentru textura ei crocantă. Crema de brânză trebuie să fie scoasă in prealabil cu măcar jumătate de oră din frigider pentru a deveni tartinabilă. Se întinde un strat moderat peste felia de toast. Peste adăugăm avocado pisat cu furculița (tocmai pentru a obține mai multe texturi). Deci nu-l transformăm in pastă. Urmează somonul. Feliile trebuiesc tocate pentru a le putea mai lesne așeza peste avocado. Înainte de tușa finală, tocați ardeiul kapia în cubulețe și așezați-l peste somon. E aproape gata sandwichul nostru cu somon și avocado.

Plusul de gust îl oferă oul fiert mediu, adică oul al cărui gălbenuș nu este nici tare dar nici moale.

În video-ul de mai jos am făcut un asemenea sandwich cu somon și avocado. Dacă nu sunteți lămuriți cu descrierea pașilor, vă invit să îl urmăriți!

 

Sandwich de familie

Așa i-am spus pentru că este un sandwich mai mare, îndestulător zic eu pentru o familie întreagă ce ia micul dejun împreună.

Ingrediente pentru sandwich de familie

1 lipie

50 gr unt

75 gr șuncă (sau bacon ori salam)

50 gr cașcaval ras (sau brânză telemea ori parmezan ras)

75 gr cașcaval feliat

câteva frunze de salată crocantă

Cum fac eu sandwich de familie

Așadar avem nevoie de o lipie. Trebuie secționată în lung pentru a putea decupa capacul de fundul lipiei. Evident avem nevoie de unt. Aveți grijă să fie tartinabil. Dacă a stat în frigider, îl puteți scoate cu jumătate de oră înainte de a-l folosi. Întindeți unt peste ambele felii ale lipiei. Apoi, așezați suncă (eu asta am folosit și în video-ul de mai sus însă bineînțeles că puteți să o înlocuiți cu felii de bacon sau salam). Peste stratul de șuncă, presărați cașcaval ras. Merge la fel de bine și brânză telemea mai sărată sau de ce nu parmezan ras. La final umpleți felia de lipie cu felii de cașcaval.

Pentru plusul de gust, dați la cuptor pentru 1-2 minute preparatul fără să îl inchideți adică fără a-i pune capacul lipiei.

Aromele vor fuziona iar cașcavalul se va topi. Scoateți și așezați frunze de salată (nu lăptucă ci salată crocantă) peste felia proaspăt scoasă din cuptor. Este gata. Așezați acum capacul și sandwichul de familie este gata pentru a fi tăiat. Dacă familia nu este foarte numeroasă, puteți păstra la rece o parte din el și consuma mai târziu.

Să vă mai spun că pentru cei ce vor întâi să incerce aceste sandwich-uri, le găsiți pe toate preparate de fiecare dată proaspăt, la restaurantul meu Bulevard din Ploiești, unde vă invit cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *