Despre sandvich în general

Este un aperitiv în esență și a fost preparat din cele mai vechi timpuri. John Montangu al IV-lea, conte de SANWICH este cel mai probabil cel căruia i se atribuie inventarea acestui preparat, undeva prin secolul al XVIII-lea. Pasionat de jocul de cărți, nu avea timp de stat la masă și consuma aceste aperitive chiar la masa de joc.

Se prepara ușor, precum și putea fi lesne transportat și consumat în situații atipice pentru servirea mesei. Această caracteristică i-a adus popularitatea sandwich-ului peste tot în lume. La noi, in România, sanwich-urile au pătruns mai târziu, la începutul secolului XX, o dată cu dezvoltarea vieții urbane și până să ne englezim definitiv erau denumite generic – minuturi.

Sandwich toast

Pentru masa de dimineaâă vă propun acest sandwich. Se servește cald pentru că se gratinează și de aceea nu recomand a fi consumat din pachet, la serviciu. Excepție fac cei care au la locul de muncă posibilitatea reîncălzirii prin utilizarea unui cuptor cu microunde. Se face ușor și  vă recomand ca pont să folosiți de fiecare dată untul.

Așadar, două felii de pâine toast, atenție să utilizați pâine tăiată în felii subțiri (nu ne dorim să consumăm doar pâine), se ung fiecare cu unt. Scoateți untul înainte din frigider pentru a deveni tartinabil. Adăugați pe fiecare felie cașcaval ras și apoi o felie de șuncă și una de cașcaval. Pentru un plus de gust, puteți pune pe fiecare felie de toast câte o bucată de șuncă și cașcaval. La final, savoarea o puteți obține, presărând parmezan ras. Dați la cuptor fără a suprapune feliile timp de 2 minute pentru gratinare.

Scoateți din cuptor (vedeți că brânzeturile folosite s-au topit), montați feliile una peste alta și serviți-l cald.

Sandwich banjo

Numele-i vine de la celebrul instrument latino-american. Povestea v-am spus-o în acest video ce conține ambele rețete prezentate în acest articol.

Mai întâi, într-o tigaie teflonată, prăjiți câteva felii de bacon, doar cât să devină crocante. Dați la o parte și scoateți feliile. În grăsimea rămasă, adăugați un fir de ulei și puneți la foc mic. Separat, decupați o felie de toast în forma unui cerc (puteți folosi și un pahar pentru această operațiune. In tigaia încinsă puneți felia decupată și spargeți un ou în cavitatea decupată. Aveți în video-ul de mai sus procedura. Puneți un capac și lăsați totul la foc mic timp de 3 – 4 minute până ce oul se va face ochi.

La montaj, ungeți alte 2 felii de toast cu unt și presărați cașcaval ras. La fel puneți și pe felia cu oul ochi. Peste adăugați baconul și dați la cuptor 1 minut pentru gratinare.

Scoateți din cuptor și puneți peste cele 2 felii gratinate puțină brânză sărată. Montați apoi punând felia cu oul ochi la mijloc.

Veți vedea că tăind sanwich-ul banjo pentru servire, gălbenușul oului va curge, adăugând un plus de savoare preparatului.

În final să vă mai spun doar că și sandwich-ul banjo se servește cald. Întelegeți evident de ce!!!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *