Perioada in care grădina Rarisimo prinde viață coincide cu programul Ministerului Educației de a introduce in instituțiile de invățământ noul concept – SĂPTĂMÂNA VERDE. De aceea, impreună cu “Divizia Hand Made” de la Rarisimo, ne-am gândit la un proiect pe care l-am denumit SĂPTĂMÂNA VERDE – DE VORBĂ CU AROMELE. Asta și pentru că, așa cum știți am vorbit despre aromaticele de grădină in blogul meu culinar. Povestea grădinii Rarisimo și ce cultiv aici, o găsiți intr-o pagină separată a site-ului.
Datorită programului propus, ideea noastră a prins repede viață și ne bucură avalanșa de solicitări pe care o avem. De ce?
Mai întâi pentru că propunem o activitate intr-un spațiu amenajat după toate rigorile. Apoi pentru că proiectul nostru se referă la plantele aromatice, cum se folosesc ele in gastronomie dar și in cosmetică.
Vedeta a fost lavanda, mai ales pentru că am o cultură de lavandă serioasă in grădina Rarisimo. Așadar despre lavandă, despre cum se poate folosi in aromarea băuturilor răcoritoare, uneori a preparatelor culinare și in cosmetică
Grupurile de copii și profesori care ne-au călcat pragul au avut un program incărcat. Timp de 2 ore cei mici au aflat de la mine, ce sunt plantele aromatice, care dintre ele sunt folosite mai des în gastronomie și cum folosindu-le, preparatele capătă un plus de gust și savoare.
Apoi copiii au sădit in ghivece câte o plantă aromatică, au aflat ce trebuie să facă pentru ca planta să se dezvolte și ce parte a ei trebuie recoltată pentru a putea condimenta mâncarea. Evident, la plecare, copiii au luat plantele sădite cu ei acasă.
Am și gătit impreună. Ei mai puțin, eu mai mult. Doar au fost invitați la Rarisimo Garden, nu? A fost o bună ocazie să afle câte ceva despre mâncarea sănătoasă, bucurându-se de un sandwich cu pui la grătar, aromat cu condimente proaspăt culese din grădină.
Și pentru că au mâncat tot, au primit fiecare câte o limonadă naturală cu mentă proaspătă.
La final, inainte de plecare, fiecare copil a primit câte un plic de condimente Rarisimo, condimente pe care le fac din recolta grădinii mele pși le folosesc pentru a da savoare preparatelor pe care le ofer clienților Restaurantului Bulevard din Ploiești.
Proiectul nostru va continua, mai ales după ce am observat că cei mici au fost atât de încântați.!