Prima rețetă este una de inspirație mediteraneană, un fusion în care combin gustul fructelor de mare cu cel al peștelui de Dunăre. Acest preparat nu implică nici timp mult pentru a fi realizat și nici vreo tehnică specială sau utilaje ce se găsesc doar in bucătăriile profesionale ale restaurantelor.

Bucătăria mediteraneană este considerată ca cea mai importantă bucătărie pe plan internațional. Pe vlogul meu veți putea vedea însă și preparate ce fac parte din diferite stiluri culinare, inclusiv bucătărie tradițională românească.

CREVEȚI mari  – 4buc
Cozi de CREVEȚI – 50gr.
ȘALĂU(filè)de Dunăre 100gr.
Sare si piper mozaic ( pentru marinare) – 5 gr
Ulei de măsline(pentru marinare) – 10ml
Vin alb (pentru marinare) – 10ml
Vin alb (pentru sos) – 40ml
Unt – 20gr
Ulei de masline (pentru prăjire) – 20ml
USTUROI curătat – 30gr
Șalotă(ceapă)sau praz – 100gr
Sare, piper măcinat – 2gr
Ouzo(Pernod)pentru flambat – 20ml
Supă – stock de creveți – 100ml
Smântâna culinară(20%) – 50ml
Roșii  cherry cocktail – 3buc
Ardei Kapia – 1buc
Cimbru  și busuioc proaspăt – 2tije

 

Timp de preparare – 20min
Timp de gătire – 20min

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *