Pentru astăzi la Culinaria am ales o rețetă din bucătăria mediteraneană, mama bucătăriei internaționale. așa cum e considerată de mulți dintre noi. Este un preparat ușor de făcut, ce nu necesită timp îndelungat de pregătire.

Ingredientele se pot vedea mai jos, împreună cu cantitățile folosite iar pregătirea și prepararea vă invit să le vedeți în conținutul video prezentat. Ceea ce vă spun este că merită să încercați această rețetă acasă, iar dacă timpul nu vă permite, vă invităm la noi să gustați un dish savuros.

Vizionare plăcută!

 

Iată și ingredientele pe care le-am utilizat pentru a realiza acest preparat.

Scoici St.Jacques 3-4buc.
Pentru marinată:
– ulei de măsline 20ml,

– mix de piper cu  sare de Himalaya 3gr.,

– foi de dafin 2buc,

– usturoi tocat 20gr.

Pentru orezul șafranat:
– orez arborio 50gr,

– ulei de măsline 9ml ,

– unt 20gr,

– ceapă, șalotă,

– praz30gr.

– stoc fructe de mare 50ml.

– ciuperci cubulețe 30g

– smântànă de gătit (20%) 20ml,

– șofran1fir,

– vin alb50ml,

– piper proaspăt râșnit 2gr.

Garnitură:
– ciuperci champignon mari (de grătar) 1buc.

– ardei kapia 30gr.

– roșii cherry 3buc.,

– sare-piper 1gr

– ulei măsline 5ml.

Timp de pregătire 10min.
Timp de preparare: 20min.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *