Despre șnițelul prahovean (scurtă istorie culinaro-amuzantă)

Despre șnițele se pot scrie articole nenumărate. Istoria ăstuia, autentic, mai mult decât românesc, prahovean de-a dreptul, este una relativ recentă. Trebuie să știți că rețeta are ca bază șnițelul bavarez pe care un bucătar faimos al vremurilor trecute, mânat de mândrie locală și pentru a arăta șefilor cine este el în acest domeniu, s-a apucat să o modifice. Parcă…. la bucătăria Hotelului Central din Ploiești se întâmplau toate astea, prin anii 1970 – 1980.

Astăzi, unui asemenea preparat, pompos am putea spune că este un FUSION. Poate doar în glumă.

Considerații gastronomice despre șnițelul prahovean

Ceea ce pot spune, gastronomic vorbind, despre șnițelul prahovean, este că are singură deviză – „Pe bogăție nene!”. Merge la fel de bine și cu carne de porc (așa este rețeta) dar și cu pui sau curcan. Are și ceva mirodenii, pentru a adăuga savoare preparatului. Am pus cimbru și foi de dafin în sosul cu care îmbrac la final șnițelele.

E mare, e mult, masa e plină de ingrediente, la fel și farfuria. Despre plating…….hmmm, nu prea putem spune mare lucru. Dar… pentru mâncăcioși și pofticioși este o rețetă nu foarte greu de preparat. Ingredientele și reteta le aveți descrise în video-ul de mai jos.

Dacă vi se pare prea mult efort, dar v-ar plăcea să gustați din această bogăție locală, vă invit aici, la noi la restaurant sau, de ce nu, să comandați on-line.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *