Spaghete milaneze la Culinaria

Spaghete milaneze cu chef Dan Neagu

Așa este cunoscută rețeta, cu spaghete, însă la fel de bine se pot folosi și alte feluri de paste în funcție de gustul fiecăruia dintre voi. Am ales să prepar această rețetă folosind spaghete numărul 5, mai groase puțin în carne pentru că acestea își pot trage mai bine din sosul cu care trebuiesc amestecate.

Este o rețetă simplă ce nu necesită timpi prea lungi de pregătire și preparare și este foarte gustoasă. Și apoi, cui nu-i plac pastele? Varietatea mare de rețete culinare cu paste vine și din nevoia multora dintre noi ca mâncarea să poată fi preparată repede să nu fie nevoie de timp lung de pregătire, dar rezultatul să fie savuros.

Rețeta de spaghete milaneze – 3 porții

Ingrediente

Timp de pregătire – 20 minute

Timp de preparare 15 – 20 minute

Cum se prepară spaghete milaneze

Tocați slide-uri ciupercile, apoi baconul foarte fin. La fel și usturoiul trebuie tocat mărunt. Intr-o tigaie în care ați incins uleiul puneți apoi ingredientele tocate și căliți. Stingeți cu puțină apă caldă. La final adăugați sosul tomat spaniol a cărui rețetă am prezentat-o pe vlogul meu la “De vorbă cu aromele”. La sfârșit corectați gustul adăugând sare și busuioc.

Fierbeți pastele într-o oală cu apă, sare și un strop de ulei. Timpul de fierbere pentru a obține paste “al dente” îl găsiți trecut pe cutie de către producător. Fierbeți jumătate plus încă 2-3 minute din acest timp și apoi puneți pastele în tigaia cu sos.

Țineți spaghetele incă câteva minute iar la final, la servire, adăugați mozzarela rasă.

Aveți rețeta descrisă pas cu pas în acest video.

 

 

Ce sunt de fapt spaghetele?

Sunt paste lungi, subtiri si cilindrice preparate din gris sau faina si apa. Italienii le fac din griș de grâu dur, dar prin alte țări ale lumii se fac și din alte tipuri de făină. La început spaghetele aveau lungimea de 50 cm, dar după a doua jumatate a secolului XX, au fost scurtate la 25-30 cm.

Termenul de  “spaghete” provine de la italianul “spaghetti”,  pluralul cuvantului “spaghetto”. Este vorba de fapt despre un diminutiv, termenul fiind “spago” ce se traduce prin “fir subtire”.

Emblemă a bucatariei italiene spaghetele sunt acompaniate de sosuri tomate aromate cu ierburi – oregano si busuioc, ulei de măsline, carne sau diferite tipuri de bacon și legume. În afară de spaghetele milaneze, sunt des întâlnite în bucătăriile europene și spaghete bolognese, alfredo sau carbonara.

Dacă aveți poftă de spaghete milaneze dar nu aveți timp să le preparați, vă invit la mine, la restaurantul Bulevard din Ploiești să savurați o porție cum se cuvine de spaghete milaneze.

Facem livrări în zona noastră, dacă le vreți pentru acasă intrați aici http://restaurantbulevard.ro/produs/spaghette-milaneze/

Dacă vă plac propunerile mele culinare vă invit să vă abonați pe canalulmeu YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UCElV5XBMfUrCIZ4HbfbNOTQ

Pe facebook mă găsiți aici – https://www.facebook.com/RestaurantBulevardPloiesti

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Foto și concept – Cătălin Ionescu

Un produs creat de Negativ Media – Servicii de comunicare

© Copyright 2023

Program

Date companie