Suntem în postul Paștelui și ca de obicei încerc să vă ofer rețete adaptate perioadei. De aceea am ales să gătesc acum această supă-cremă de ardei kapia. Are însă și avantajul că se poate trasforma simplu intr-un preparat „de dulce”, prin adăugarea unui plus de gust obținut cu bacon, smântână lichidă și brânză de capră.

Nu se prepară greu și spun eu, este o opțiune interesantă pentru masa de prânz

Ingrediente pentru supa-cremă de ardei kapia – 10 porții

  • Ardei Capia întreg pentru copt 8buc.
  • Legume curățate și spălate:
  • Ardei Capia pentru fiert 1.5kg
  • Morcov curățat 9.5kg
  • Ceapă curățată 0.5kg
  • Praz  (partea albă)0.200gr
  • Usturoi curățat 0.200gr
  • Cartof curățat 2buc
  • Țelină rădăcină 0.200kg
  • Pastă de busuioc 20gr
  • Busuioc frunze 4tije
  • Pătrunjel 10tije
  • Sare 10gr
  • Piper alb 3gr
  • Foi de dafin 3buc
  • Boia ușor afumată 10gr
  • Ulei de măsline 150ml
  • Bacon feliat 200gr
  • Crutoane 150gr
  • Brânză de capră 200gr
  • Smântâna de gătit 20ml
  • Pâine cu semințe 10 felii

10 porții(4-5litri)
Pregătire 20min
Preparare 50min

Cum se face supa-cremă de ardei kapia

Punem mai întâi in cuptor feliile de bacon și ardeii kapia întregi pentru copt. Este prima operațiune și pentru a câștiga timp, este bine să începem așa.

Într-o oală sufuicient de mare, punem legumele tăiate grosier la fiert.

Tăiem ceapa fin, la fel usturoiul și evident prazul. Urmează să le sotăm preț de câteva minute, în ulei de măsline pus la încis intr-o tigaie.

Aveți în acest video toți pașii pentru a prepara o supă-cremă de ardei kapia foarte gustoasă

Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm ardeii kapia copți , pe care evident, anterior i-am curățat de piele și semințe.
Punem apoi ceapa, usturoiul și prazul sotate, în oala în care fierb legumele când acestea sunt aproape gata. Asezonăm spre final cu boia, sare, piper, pasta de busuioc, foaia de dafin. Luăm de pe foc și scoatem într-un vas separat lichidul și foaia de dafin. Rămân în vas doar legumele pe care urmează să le pasăm cu un blender. TIPS – întotdeauna folosiți la început puțin lichid. In funcție de consistență, adăugați din lichidul strecurat câte puțin, până obțineți cremozitate și textura unei supe.
Puneți preparatul înapoi pe foc mic și mai fierbeți incă 5 minute. La final gustați și adăugați dacă e cazul sare și piper.
Cât fierb legumele, avem timp să ne ocupăm și de baconul pe care după 5 minute, îl scoatem din cuptor. Este crocant acum și așa și trebuie. Îl tocăm cât mai mărunt, aproape de pudră și îl așezăm pe un șervețel pentru a se scurge toată grăsimea.
Depinde de fiecare dintre voi cum vă doriți să mâncați această supă-cremă.
Pentru varianta de post, vă sugerez să adăugați câteva crutoane doar.
Pentru a vă bucura de un altfel de gust, in perioada in care nu tineți post ori dacă nu sunteți vegetarieni, iată propunerea mea. Pe o felie de pâine cu semințe, prăjită inainte, intindeți brânză de capră tartinabilă. Peste ea, adăugați bacon pudră și așezați-o ca pe o bărcuță pe suprafața supei. Lângă, puneți picături de smântână de gătit și câteva lacrimi de ulei de măsline. Sunt sigur că vă va plăcea!!
O avem și noi in meniul restaurantului Bulevard din Ploiești, unde vă aștept să gustați această supă-cremă de ardei kapia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *