Chiar dacă denumirea oarecum exotică pune multă lume în dificultate, Wrap-ul se pare, ar avea o istorie de mai bine de 100 de ani.
Este un preparat specific atât gastronomiei din America de Nord, cât și celor din Grecia și Turcia. Wrap-ul a devenit extrem de popular, atât datorită versatilității, cât și a rapidității cu care poate fi făcut.
În esență, nu vorbim despre cine știe ce fonfleu sofisticat, ci despre un alt fel de sandwich, nu împachetat între două felii de pâine, ci învelit în foi subțiri de lipie ori de tortilla.
La final, va fi porționat pentru a putea fi mâncat mai ușor dar și pentru a da bine ‘’la poză‘’. Pentru că, nu-i așa, înainte de a simți gustul, gustăm cu privirea…
Wrap-ul a prins și la noi. Ba chiar a devenit preferat de cam toate categoriile de oameni. Și cum altfel, având în vedere faptul că poate fi un mic dejun, un prânz luat în fugă la birou, o gustare…pe drum (în mașină și chiar în mers), o cină acasă, în liniște, și de ce nu… hrana pentru școală din pachețelele copiilor.
Nu de puține ori îi auzim pe cei mici răsfățându-se…‘’nu-mi place cum arată mâncarea‘’. Ei bine, Wrap-ul va atrage întotdeauna, ‘’dă’’ perfect așezat pe orice gen de farfurie și devine apetisant, indiferent de ingredientele folosite.
Gătim împreună astăzi, la Ok Street, la doar o privire distanță grădina Rarisimo, printre pomi fructiferi și miros de lavandă, Wrap cu crispy de pui.
Ingrediente pentru wrap cu crispy de pui – 1 porție
Piept de pui marinat 70 gr
Ouă 1buc
Făină 50gr
Pesmet 50gr
Sare, piper, condimente , după gust
Tortilla 1buc
Cașcaval sau cheddar 50gr(4felii subțiri)
Sos tartar 70 gr
(maioneză,ceapă,castravete în oțet)
Salată iceberg tocată 30gr
Ardei capia fâșii 15gr
Oregano verde 1tijă
Pregătire 5min
Preparare 10 min
Cum fac eu wrap cu crispy de pui
Ne sunt necesare: piept de pui marinat, ouă, făină, pesmet, sare, piper, condimente (după gust), tortilla, cașcaval sau Cheddar, sos tartar (maioneză, ceapă, castravete în oțet), salată Iceberg, ardei capia și oregano verde.
Când le-avem pe toate la-ndemână, ne-apucăm de treabă. Tăiem puiul marinat în prealabil în fâțiuțe subțiri. Spargem ouăle într-un bol, le batem până se omogenizează albușurile cu gălbenușurile, apoi condimentăm cu sare și piper, după gust.
Trecem fâșiile de pui prin făină pentru a scăpa de umezeala cărnii, le scăldăm în ou pe ambele părți, apoi le tăvălim prin pesmet.
(Putem face acest procedeu cu mai multe bucăți de carne în același timp și nu pe rând, așa cum procedăm în mod normal cu șnițelele).
Punem crispy-urile la prăjit în ulei încins, în friteuză sau chiar într-o tigaie pe flacăra aragazului (nu prea mică dar nici mare, să nu ardem puiul). În paralel, într-un alt recipient, vom prăji cartofii.
Până când sunt gata ambele, adică undeva la aproximativ 3 minute, încălzim tortilla. Așezăm peste ea cașcavalul sau cheddarul (în funcție de alegerea noastră), deasupra – sos tartar (cam două linguri generoase) ulterior – oregano și salată crocantă.
Nu uităm de fâșiile de ardei capia care vor da un gust cu totul și cu totul special și ne vor încânta papilele. La final, adăugăm crispy-urile de pui și împachetăm preparatul.
Îl porționăm, așa cum vă spuneam la început, și-l așezăm pe un pat de cartofi prăjiți. Platingul poate fi modificat, desigur, punându-ne imaginația la treabă sau alegând în funcție de inspirația de moment.
Simplu, rapid și …corect, în doar 10 minute, Wrap-ul nostru cu crispy de pui este gata.
Poftă bună și …spor la treabă!